/* Custom Cookies Notification Dark */

Αθηναίου: «Η ΑΕΚ έχει όραμα και ξέρει πώς να το υλοποιήσει»

Το "ερχόμαστε" είναι το σύνθημα της ποδοσφαιρική ΑΕΚ. Στη μπασκετική, θα μπορούσαν να πουν "ήρθαμε". Δεν το λένε ...


Το "ερχόμαστε" είναι το σύνθημα της ποδοσφαιρική ΑΕΚ. Στη μπασκετική, θα μπορούσαν να πουν "ήρθαμε". Δεν το λένε όμως. Προτιμούν να το δείχνουν. Θεωρούν πιο... υγιές να αφήνουν τους άλλους να το παραδέχονται. Η ΑΕΚ δεν επέστρεψε απλά εκεί όπου ανήκει, στην Α1, αλλά επέστρεψε για να ανέβει ψηλά, όπου είναι η φυσική της θέση.
Η χρονιά άρχισε αλλιώς και εξελίσσεται τελείως διαφορετικά. Ο Μάκης Αγγελόπουλος δεν ανέλαβε για... να βγει η σεζόν. Ανέλαβε για δώσει πνοή και όραμα και κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα να ταράξει τα νερά με τις κινήσεις που έκανε. Ο Γιάννης Αθηναίου ήταν μία από τις πρώτες, αφήνοντας την Τουρκία και την Εσχισεχίρ για να επαναπατριστεί και να βοηθήσει στην προσπάθεια. Ζει σχεδόν από την αρχή τη νέα εποχή της ΑΕΚ και την περιγράφει στο basketblog.gr, επιβεβαιώνοντας ότι τα πόδια όλων πατάνε στη γη επειδή γνωρίζουν ότι μόνο έτσι μπορούν να επιχειρήσουν το άλμα.
- Τι γίνεται στην ΑΕΚ; Περιέγραψέ μας την ... κοσμογονία που βγαίνει προς τα εξω.
"Εντάξει, κοσμογονία είναι λίγο... γενικευμένο. Σίγουρα υπάρχουν μεγάλες αλλαγές και σίγουρα προς το καλύτερο. Η έλευση του κύριου Αγγελόπουλου σήμανε μια νέα σελίδα για το μπασκετικό τμήμα της ΑΕΚ, είναι ένας άνθρωπος με όραμα που διαθέται και την οικονομική δυνατότητα για να το υλοποιήσει, άρα είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να ξαναφτάσει την ΑΕΚ εκεί που της αξίζει. Υπήρξε η έλευση του κόουτς Σάκοτα και πολλών παιδιών, πολλές αλλαγές σε σχέση με την αρχική κατάσταση και θεωρώ ότι σιγά - σιγά, μέρα με τη μέρα, χτίζουμε κάτι καινούργιο. Ο κόσμος θέλει να δει κάτι μεγάλο, αλλά χρειάζεται υπομονή και επιμονή από όλους. Αυτά δε γίνονται από τη μια μερά στην άλλη, αλλά δουλεύοντας πάνω στο πλάνο που έχει εκπονηθεί και από 'κει και πέραμ, θεωρώ ότι όσο περνάει ο καιρός, θα είμαστε και καλύτεροι".
- Εσύ ήσουν μεταξύ των πρώτων "ενδιάμεσων" μεταγραφών, ήταν έυκολο να σε πείσουν να υπογράψεις με το πλάνο που σου παρουσίασαν; 
"Είχα ακούσει και είχα καταλάβει ότι κάτι νέο και καλό είχε αρχίσει να δημιουργείται στην ΑΕΚ. Αυτό το είχαν καταλάβει όλοι, απλά έπρεπε να μιλήσεις προσωπικά για να μάθεις και λεπτομέρειες. Εγώ λόγω απόστασης δεν ήταν έυκολο να έχω διαρκή επικοινωνία, αλλά ο εκπρόσωπός μου μου μετέφερε τις σκέψεις των ανθρώπων. Οταν μου εξέφρασαν επισήμως την επιθυμία να γίνω μέλος της ομάδας και της νέας προσπάθειας, σε μια περίοδο που η ΑΕΚ είχε έλλειψη στη θέση του πλέι μέικερ αφού υπήρχε μόνο ο Νώντας, δε χρειάστηκε να το σκεφτώ δεύτερη φορά. Ηταν πολύ καλή η στιγμή και για μένα αφού είχαν αρχίσει να υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα στην Εσκισεχίρ, με την έλευση του νέοου κόουτς που φαινόταν ότι θα ήταν δύσκολο για μένα να βοηθήσω με τον τρόπο που εκείνος ήθελε να παίζει η ομάδα. Ολα έγινε στη σωστή στιγμή και η απόφαση ήταν πολύ εύκολη με όσα είχα διαπιστώσει ότι γίνονταν στην ΑΕΚ".
- Είπες και πρόσφατα, μετά το παιχνίδι στο ΣΕΦ, ότι η ΑΕΚ χτίζεται μέρα με τη μέρα. Αντικειμενικά μπορεί να πετύχει από φέτος κάτι μεγάλο και τι;
"Είναι γεγονός και ίσως όχι παράδοξο, ότι με την έλευση όλων αυτών των παικτών στην ομάδα, όλοι πιστεύουν ότι από φέτος πρέπει να είμαστε τουλάχιστον η τρίτη δύναμη στην Ελλάδα. Ξέρουμε όλοι όμως πολλά παραδείγματα ομάδων με πολύ καλές μονάδες που δεν έγιναν ποτέ ομάδα. Θεωρώ λοιπόν ότι αυτό προσπαθούμε να κάνουμε εμείς και αυτό θα μας αλλάξει πραγματικά επίπεδο αν το πετύχουμε, το να μπορέσουμε να γίνουμε ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης. Εγιναν πολλές και πολύ γρήγορες προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ, υπήρξε εποχή που κάθε εβδομάδα έρχονταν κι έφευγαν παίκτες και όλο αυτό έκανε πολύ δύσκολη την προσπάθεια του να παραμένουμε συγκεντρωμένοι στο πλάνο που υπήρχε. Επρεπε να δημιουργηθούν και νέες ισορροπίες μέσα στην ομάδα, να γίνουν κατανοητοί και αποδεκτοί οι νέοι ρόλοι που προέκυψαν. Τώρα είναι φανερό ότι έχουμε αρχίσει να "δένουμε" και είμαστε στο στάδιο να γίνουμε καλή ομάδα και να αφομοιώσουμε μέσα από συνεχή δουλειά την φιλοσοφία του κόουτς".
- Εχετε δείξει ικανοί να προσαρμοστείτε σε διάφορα στιλ μπάσκετ. Ποιές είναι οι βασικές αρχές που θέτει ο κόουτς Σάκοτα;
"Πάνω απ' όλα θέλει να παίζουμε έξυπνο μπάσκετ. Να χτυπάμε τον αντίπαλο στις αδυναμίες του και αν αυτό μας δώσει την ευκαιρίοα να τρέξουμε και να πάμ τον ρυθμό σε υψηλότερο τέμπο. Αφήνει τα πάντα, αρκεί να προέρχονται από σωστή δουλειά και συνεργασίας και ξαναλέω, αφού έχουμε καταφέρει να εκμεταλλευτούμε τις αδυναμίες του αντιπάλου".
- Αλήθεια, για σένα το δρομολόγιο Αρης - Μιλάνο - Εσκισεχίρ - ΑΕΚ ήταν μια... καριέρα ολόκληρη σε αλλαγές παραστάσεων και εμπειρίες; 
"Σίγουρα ήταν μια έντονη εναλλαγή παραστάσεων. Με τον Αρη είχαμε μια καλή χρονιά με αποκορύφωμα τον τελικό κυπέλλου, νομίζω ότι ήταν μια αρκετά πετυχημένη ομάδα αν συνυπολογίσουμε και τα προβλήματα που υπήρχαν. Ολο αυτό με βοήθησε εμένα, με τον ρόλο που είχα στην ομάφα και άνοιξε κάποιες νέες πόρτες. Το Μιλάνο το θεώρησα μια ευκαιρία που έπρεπε να αρπάξω και παρόλο που υπήρχαν κι άλλες προτάσεις ήταν εύκολη η απόφασή μου. Ηταν η πρώτη φορά που έβγαινα εκτός Ελλάδας, ήταν μια ομάδα υψηλού επιπέδου και ήθελα να το ζήσω, να το κυνηγήσω. Από 'κει και πέρα, ήρθε καη η κλήση μου στην Εθνική, κάτι που περίμενα πώς και πώς στην καριέρα μου γιατί είναι κάτι πολύ τιμητικό για κάθε αθλητή. Πλέον, έχοντας κάνει μια αρχή στο κομμάτι του εξωτερικού και αφού δε βρήκα στην Ελλάδα κάτι που να με καλύπτει, επιδίωξα να ανοίξω μία ακόμα πόρτα στο εξωτερικό, σε ένα πρωτάθλημα πολύ αναταγωνιστικό όπως αυτό της Τουρκίας. Εκεί αρχίσαμε πολύ καλά, στη συνέχεια αποδείχτηκε ότι δε μου ταίριαξε απόλυτα η κατάσταση και ήρθε η πρόταση της ΑΕΚ την οποία αποδέχτηκα άμεσα και με ενθουσιασμό".
- Παίζοντας διαδοχικά σε δύο δυνατά πρωταθλήματα, Ιταλία και Τουρκία είχες πιστέψει ότι... αποχαιρέτισες την Ελλάδα;
"Οχι, γιατί ξέρω ότι στη ζωή και την καριέρα ενός αθλτή τίποτα δεν είναι δεδομένο. Υπάρχουν πολλές παράμετροι που μπορούν να σε καθιερώσουν κάπου ή, και να μην έχεις το "δέσιμο" που πιστεύεις πηγαίνοντας. Αυτό που διαπίστωσα παίζοντας στο εξωτερικό ήταν κάποιοες διαφορές που υπάρχουν. Στην Ιταλία το παιχνίδι βασίζεται πολύ περισσότερο στις αθλητικές ικανότητες των παικτών, αλλά και στην Τουρκία που είναι λίγο πο κοντά στο δικό μας στιλ, τους αρέσει το εεύθερο μπάσκετ που στηρίζεται στα ατομικά χαρακτηριστικά. Στην Ελλάδα αντίθετα, θεωρώ ότι το πρωτάθλημα στηρίζεται πιο πολύ στη δύναμη, τη τακτική και το μυαλό, είναι πιο σκεπτόμενο μπορώ να πω το μπάσκετ που παίζεται".
- Διαφορές στις συνθήκες, στην οργάνωση, διαπίστωσες μεγάλες;
"Κι αυτό πολλές φορές εξαρτάται από τις μάδες που θα βρεθείς, δεν ισχύουν παντού τα ίδια. Στο Μιλάνο μπορώ να πω ότι έζησα κάτι ξεχωριστό. Είναι μια τεράστια εταιρία, μεπολύ προσωπικό και άριστη οργάνωση, μπορώ να πω με δύο λέξεις ότι είναι μια ομάδα Ευρωλίγκας. Στην Τουρκία παρότι υπήχαν πολλά χρήματα από τους χορηγούς, η διοίκηση ήταν νέα και ήταν αρκετά πίσω σε οργανωτικά θέματα, αν και οι άνθρωποι προσπαθούσαν και οι ελλείψεις ήταν καθαρά θέμα απειρίας".
- Τι εισπράττετε για την προσπάθειά σας; Ο ενθουσιασμός του κόσμου σας δίνει δύναμη ή φορτώνει άγχος;
"Οτι η ΑΕΚ έχει έναν τεράστιο κόσμο από πίσω της είναι γνωστό. Εμείς αυτό που βλέπουμε από την πρώτη στιγμή είναι ότι έχει αγκαλιάσει την ομάδα, ακόμα και πριν από την έλευση του κ. Αγγελόπουλου και τις μεγάλες αλλαγές που έγιναν. Κάτι που αποτελεί για όλους μας ευχάριστη έκπληξη είναι ότι ο κόσμος δεν επιλέγει παιχνίδια, δεν έρχεται μαζικά μόνο σε αυτά που λέμε εμπορικά, αλλά είναι εκεί σε κάθε αγώνα για να μας εμψυχώσει, να μας βοηθήσει και αυτό είναι πολύ σημαντικό και δείχνει την ποιότητά τους. Εμείς αυτό που θέλουμε μέσα από τον τρόπο που παίζουμε και φυσικά από τα αποτελέσματα, είναι να αντεπεξέλθουμε σε αυτή τη στήριξη και να τους κάνουμε χαρούμενους".
- Ο Μάκης Αγγελόπουλος είναι ένας άνθρωπος που δεν επιδιώκει τα φώτα της δημοσιότητας. Εσείς τον νιώθετε κοντά σας ή αποφεύγει να μπλέκεται ακόμα και στην ομάδα;
"Το πρώτο σκέλος ισχύει, όσο μπορώ να καταλάβω και εγώ είναι ένας ταπεινός άνθρωπος που δε φαίνεται να επιδιώκει την προσωπική του προβολή. Σε εμάς, όμως, είναι πολύ κοντά. Ερχεται πολλές φορές στην προπόνηση, τις παρακολουθεί, συζητάει με τους παίκτες και με τα μέλη της ομάδας. Είναι φανερό ότι αγαπάει πολύ αυτό που κάνει στο μπάσκετ και είναι πολύ σημαντικό για όλους εμάς να βλέπουμε έμπρακτα και όχι μόνο στα λόγια ότι ο επικεφαλής αυτής της νέας προσπάθειας μας στηρίζει και μας εμπιστεύεται".
- Μία από τις ομάδες που έπαιξες με επιτυχία, ο Πανιώνιος, διανύει πολύ δύσκολες στιγμές. Πώς το σχολιάζεις;
"Είναι πολύ άσχημο να βλέπεις μια ομάδα με τέτοια δυναμική και ιστορία να βρίσκεται σε τέτοια κατάσταση. Δυστυχώς όμως, αυτά συμβαίνουν. Εφυγε από τη διοίκηση ένας άνθρωπος που έβαζε πολλά λεφτά για να πρωταγωνιστεί η ομάδα επί πολλά χρόνια και αποδείχθηκε ότι δεν υπήρχε κάποιος να τον διαδεχτεί. Μακάρι ο Πανιώνιος να παραμείνει στην κατηγορία και να βρεθεί κάποιος να συνεχίσει όσα πρόσφερε ο Λιανός, ώστε η ομάδα να βγει από το τέλμα".
- Οπως είπες, πέρυσι άνοιξες την πόρτα της Εθνικής, φέτος σκοπεύεις να πας το ταξίδι μέχρι τέλους; 
"Εμένα αυτό που με νοιάζει είναι να κάνω και πάλι την αρχή, να κληθώ δηλαδή για την προετοιμασία της Εθνικής. Σου είπα και πριν ότι είναι κάτι ξεχωριστό για κάθε αθλητή. Από 'κει και πέρα, πρώτα ο Θεός, θα προσπαθήσω όπως και πέρυσι να κάνω ένα βήμα παραπέρα. Ο κόουτς Κατσικάρης όμως είναι ο κ αθ' ύλην αρμόδιος για να κρίει ποιοί είναι οι κατάλληλοι για να εκπροσωπήσουν την Εθνική σε μια μεγάλη διοργάνωση".
Πηγή: basketblog

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Όνομα

Αγώνες,2782,Απόψεις,26,Αφιερώματα,225,Διοίκηση,518,Ερασιτεχνική ΑΕΚ,54,Μεταγραφές,531,Συνεντεύξεις,564,Antonopoulos,5,apokleistika,7,Basket League,201,Diagonismos,8,Editorial,70,Eurobasket,108,Euroleague,138,Europi,1,Featured,4333,Giannis Sifakis,23,Koriopolis,3,Live Stream,4,Michos,12,NBA,166,Nikos Sifakis blog,1,Transfer Analysis,3,Tsixla,4,
ltr
item
QUEEN68.gr - Η Βασίλισσα παίζει εδώ: Αθηναίου: «Η ΑΕΚ έχει όραμα και ξέρει πώς να το υλοποιήσει»
Αθηναίου: «Η ΑΕΚ έχει όραμα και ξέρει πώς να το υλοποιήσει»
http://4.bp.blogspot.com/-Z40tsgpHyW0/VOkMtrErLkI/AAAAAAAACVY/MusLAuzEP7o/s1600/ath.jpg
http://4.bp.blogspot.com/-Z40tsgpHyW0/VOkMtrErLkI/AAAAAAAACVY/MusLAuzEP7o/s72-c/ath.jpg
QUEEN68.gr - Η Βασίλισσα παίζει εδώ
http://www.queen68.gr/2015/02/blog-post_22.html
http://www.queen68.gr/
http://www.queen68.gr/
http://www.queen68.gr/2015/02/blog-post_22.html
true
8803551756100796746
UTF-8
Φόρτωση όλων των Άρθρων Δεν βρέθηκε κανένα άρθρο ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση Απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε τα όλα ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΘΡΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Δεν βρέθηκε κανένα άρθρο με τα κριτήρια αναζήτησεις σας Πίσω στην Αρχική Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τριτ Τετ Πεμπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάϊος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιάν Φεβ Μαρτ Απρ Μάϊος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπτ Οκτ Νοεμ Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago Πριν από περισσότερο από 5 εβδομάδες Ακόλουθοι Ακολουθήστε Αυτό το περιεχόμενο είναι PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για να ξεκλειδώσετε Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy