/* Custom Cookies Notification Dark */

Μαυροειδής: Ο Αγγελόπουλος έχει όραμα και θα φτιάξει μια δυνατή ΑΕΚ

Διαβάστε συνέντευξη του Μαυροειδή ο οποίος μιλάει για όλα Μια μεγάλη συνέντευξη παραχώρησε ο Δημήτρης Μαυροειδής μιλώντας τόσο για τη...

Διαβάστε συνέντευξη του Μαυροειδή ο οποίος μιλάει για όλα

Μια μεγάλη συνέντευξη παραχώρησε ο Δημήτρης Μαυροειδής μιλώντας τόσο για τη χρονιά που έφυγε, όσο και για το μέλλον. Αναφέρεται στον Αγγελόπουλο, στον Ζντοβτς και τις στιγμές που βίωσε στην ΑΕΚ αυτή τη σεζόν που φόρεσε τη φανέλα της. 
Αναλυτικά όσα είπε ο Μαυροειδής στο spor-fm.gr
-Τελικά η χρονιά ήταν πετυχημένη ή όχι; Γιατί ειπώθηκε από αρκετούς μέσα στην ομάδα, ακόμη και από τον ίδιο τον προπονητή, πως η ΑΕΚ μπορεί να κατακτήσει το πρωτάθλημα…
«Ο ρεαλιστικός στόχος ήταν η τρίτη θέση. Μπορεί να είπαμε όλοι κάποια πράγματα παραπάνω, αλλά είναι δύσκολο να χτυπήσεις τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Ειδικά όταν η ΑΕΚ είναι στη δεύτερη σεζόν της στην Α1 και έχει τόσες πολλές αλλαγές, παικτών και προπονητών, που δεν βοηθούν στο να υπάρχει ομοιογένεια. Σίγουρα, πάντως, θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει 1-2 ματς απέναντι στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό». 
-Ήταν πάντως μια επεισοδιακή χρονιά, με πολλές αλλαγές, έτσι δεν είναι;
«Όντως. Υπήρχαν πάρα πολλές αλλαγές σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου. Αυτό δεν γίνεται να μην επηρεάσει μια ομάδα. Όταν κάθε εβδομάδα βλέπεις και νέα πρόσωπα στην ομάδα είναι δύσκολο να υπάρχει ομοιογένεια. Γενικά είχαμε καλό κλίμα στην ομάδα, αλλά υπήρχαν κάποιες εξάρσεις, μάλλον λόγω πίεσης. Η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα και παρότι τώρα προσπαθεί να χτίσει κάτι μεγάλο, οι προσδοκίες και οι απαιτήσεις ήταν εξ αρχής μεγάλες. Για να λειτουργήσει σωστά μια ομάδα χρειάζεται ηρεμία. Αν αυτή λείπει, περνά και στο παιχνίδι της. Ίσως κι αυτός να ήταν ο λόγος που χάσαμε πολλά παιχνίδια ενώ προηγούμασταν και με διαφορά».

-Πάντως στο τέλος της σεζόν δείξατε χαρακτήρα και πήρατε κάποια μεγάλα ματς. Γιατί κατηγορηθήκατε πως δεν μπορείτε να κερδίσετε σημαντικό παιχνίδι…
«Όταν το ρόστερ δεν είναι σταθερό και αντιμετωπίζεις ομάδες που είναι ίδιες από την αρχή, όπως ο Ολυμπιακός, ο Άρης ή ο ΠΑΟΚ, είναι δύσκολο. Στο φινάλε της περιόδου είχαμε έναν κορμό ίδιο για αρκετές εβδομάδες και αποδώσαμε καλύτερα. Απέναντι στον Άρη φτάσαμε στην τρίτη θέση γιατί είχαμε αναπτύξει μια καλύτερη χημεία μεταξύ μας και είχαμε παίκτες με μεγαλύτερη προσωπικότητα».

-Υπήρξαν πολλές περίεργες στιγμές μέσα στη χρονιά, όπως το επεισόδιο του Ζντοβτς με τον Γκριν. 
«Δεν είναι ωραίο να γίνονται τέτοια πράγματα, ειδικά στη διάρκεια ενός κρίσιμου αγώνα. Γίνονται στις ομάδες τέτοια επεισόδια, αλλά όχι σε κοινή θέα. Θα μπορούσε να γίνει στην προπόνηση ή στα αποδυτήρια. Κάποια πράγματα πρέπει να μένουν μακριά από τα φώτα».

-Ο Ζντοβτς πώς ήταν σαν προπονητής; 
«Πήρε μια ομάδα που δεν ήταν δική του, ήθελε να παίξει ένα συγκεκριμένο μπάσκετ αλλά έπρεπε αναγκαστικά να το κάνει με παίκτες που ίσως δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν στις δικές του απαιτήσεις και τη δική του φιλοσοφία. Πάντως είναι ένας άνθρωπος που δουλεύει πάρα πολύ και έχει το σεβασμό όλων. Του χρόνου πιστεύω πως με δικές του επιλογές παικτών και με χρόνο για την προετοιμασία της ομάδας θα παρουσιαστεί καλύτερος και μαζί του και η ΑΕΚ». 
-Τελικά η απόσταση από τους «αιώνιους» καλύπτεται ή είναι χαώδης; Πότε θα μπορέσει η ΑΕΚ να τους κοιτάξει στα μάτια; Το λέω γιατί ο κόσμος σίγουρα θα περιμένει κάτι παραπάνω από την τρίτη θέση πλέον…
«Η τρίτη θέση δεν είναι επιτυχία για τα δεδομένα και την ιστορία της ΑΕΚ, αλλά είναι μια βάση. Η διαφορά δεν είναι χαώδης, αλλά από την άλλη δεν είναι εύκολο από τη μια μέρα στην άλλη να ανταγωνιστείς δύο ομάδες που χτίζονται εδώ και 20 και βάλε χρόνια. Θα πρέπει η ΑΕΚ να δημιουργήσει έναν καλό ελληνικό κορμό, να έχει προγραμματισμό και πλάνο, να δημιουργήσει ένα ομοιογενές ρόστερ και να μην προχωρά σε πολλές αλλαγές, όχι μόνο στη διάρκεια της περιόδου, αλλά και τα καλοκαίρια. Πιστεύω πως με τον τρόπο αυτό μπορεί να καλυφθεί σταδιακά η απόσταση».

-Τουλάχιστον οι προϋποθέσεις φαίνεται πως υπάρχουν, με τη στήριξη της διοίκησης και του κόσμου… 
«Ο πρόεδρος έχει όραμα και θέλει να φτιάξει μια πολύ δυνατή ΑΕΚ. Φαίνεται και από τις κινήσεις του. Ήδη η ομάδα έχει επενδύσει σε πολλούς νεαρούς παίκτες και συνεχίζει να το κάνει, αλλά αυτό το πλάνο θέλει υπομονή. Ξέρω πως αυτό δεν είναι εύκολο για μια ομάδα όπως η ΑΕΚ, με τόσο κόσμο και μεγάλη ιστορία, αλλά δεν γίνεται διαφορετικά».

-Σε προσωπικό επίπεδο πώς κρίνεις τη χρονιά σου; 
«Μετά την περιπέτεια τραυματισμού που είχα, ο πρώτος μου στόχος ήταν να ξαναπαίξω μπάσκετ. Έκανα μια πολύ καλή σεζόν στην Κηφισιά και ο αμέσως επόμενος στόχος ήταν να επιστρέψω σε υψηλό επίπεδο. Είμαι ευχαριστημένος με την παρουσία μου και το πιο σημαντικό από όλα είναι πως έμεινα υγιής. Θέλω κάθε χρόνο να βάζω και υψηλότερους στόχους».

-Η συνεργασία σου με τον Μαυροκεφαλίδη πώς ήταν; Είδαμε ότι από τη στιγμή που ήρθες οι αριθμοί του Λουκά έπεσαν. 
«Είχαμε άριστη συνεργασία. Άλλωστε γνωριζόμαστε πολλά χρόνια και έχουμε συνυπάρξει και πιο μικροί στις εθνικές ομάδες. Ο Λουκάς φέτος τράβηξε στο πρώτο μισό της σεζόν μεγάλο ζόρι. Είχε πολλές ευθύνες και όχι μεγάλη βοήθεια, με αποτέλεσμα να καταπονηθεί πάρα πολύ. Εγώ από τη στιγμή που ήρθα προσπάθησα να πάρω λίγο από το βάρος που είχε στους ώμους του, αν και πολλές φορές παίζαμε στο ίδιο σχήμα, με εκείνον στο ‘4’. Είναι ένας εξαιρετικός παίκτης και το έδειξε όλη τη χρονιά. Στο τέλος το σώμα του δεν άντεξε από την καταπόνηση, αλλά η ομάδα έπαιξε και γι’ αυτόν και πήραμε την τρίτη θέση». 
-Είναι αλήθεια ότι η ΑΕΚ σε ήθελε από το καλοκαίρι, αλλά τελικά σε πήρε λίγους μήνες μετά;
«Πράγματι, υπήρχε έντονο ενδιαφέρον και οι συζητήσεις ήταν πολύ προχωρημένες. Όμως κάτι συνέβη, που δεν έχει σημασία να το αναφέρουμε πλέον, και το θέμα δεν προχώρησε τότε. Άρχισα τη σεζόν στην Κηφισιά και λίγο καιρό μετά έγινε αυτό που θέλαμε εξ αρχής, και ο πρόεδρος αλλά και εγώ, και ήρθα στην ΑΕΚ».

-Μέσα στη χρονιά υπήρξε ενδιαφέρον από Ευρωλίγκα… 
«Ναι, έτσι είναι. Έφτασε μια πρόταση από τη Μάλαγα, αλλά ο πρόεδρος ούτε καν μπήκε σε διαδικασία συζήτησης. Δεν ήθελε να χαλάσει την ομάδα. Εγώ το κατάλαβα, δεν πίεσα από την πλευρά μου και άλλωστε δεν είχα κανένα πρόβλημα να μείνω. Τελικά έμεινα και… όλα καλά».

-Από εδώ και πέρα; ΑΕΚ ή κάπου αλλού;
«Είμαι ελεύθερος, δεν έχω συμβόλαιο. Εγώ ασφαλώς δεν έχω κανένα πρόβλημα να μείνω στην ΑΕΚ και θα ήταν χαρά μου να το κάνω. Όμως δεν είναι κάτι που εξαρτάται μόνο από μένα. Δεν έχουν γίνει ακόμη τα πλάνα για τη νέα σεζόν, οπότε περιμένουμε και θα δούμε».

-Είναι πιθανό μια πρόταση από την Ευρωλίγκα να σε πάρει μακριά από την ΑΕΚ; 
«Δεν το κρύβω πως το να αγωνιστείς σε ομάδα της Ευρωλίγκας είναι μεγάλο δέλεαρ. Όμως από την άλλη είναι δέλεαρ και το να βοηθήσεις μια ομάδα να βγει στην Ευρωλίγκα, όπως έκανα στο παρελθόν με το Μαρούσι και την Μπιλμπάο».

-Την Εθνική τη σκέφτεσαι;
«Εγώ είμαι πάντα έτοιμος και διαθέσιμος να βοηθήσω. Πάντως δεν έχω κάποια ενημέρωση εν όψει του Προολυμπιακού. Αν χρειαστεί να βοηθήσω, εδώ θα είμαι».

-Μέσα σε όλα αυτά, προλαβαίνεις τις σπουδές σου στην Ιατρική; 
«Είναι δύσκολο, ειδικά φέτος που οι υποχρεώσεις είναι περισσότερες με μια ομάδα σαν την ΑΕΚ, που έχει και ευρωπαϊκά ματς. Προσπαθώ να δίνω κάποια μαθήματα όποτε μπορώ, αλλά δεν είναι καθόλου εύκολο».

-Θα γίνεις γιατρός ή προπονητής; 
«Προπονητής σίγουρα όχι, αυτό το αποκλείω. Δεν μπορώ να γίνω γιατί είμαι καλό παιδί (γέλια). Γιατρός μπορεί να γίνω, ορθοπεδικός, γιατί είμαι μέσα στο χώρο αυτόν και τον ξέρω καλά».

-Ίσως επειδή έχεις και κάποιο απωθημένο από τον τραυματισμό σου, που λίγο έλειψε να σου στοιχίσει την καριέρα σου…
«Ομολογώ πως είναι κάτι που έχω στο μυαλό μου. Θα ήθελα να το ψάξω λίγο παραπάνω και γι’ αυτό το λόγο».

ΣΧΟΛΙΑ


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Όνομα

Αγώνες,2749,Απόψεις,26,Αφιερώματα,220,Διοίκηση,499,Ερασιτεχνική ΑΕΚ,50,Μεταγραφές,529,Συνεντεύξεις,541,Antonopoulos,5,Basket League,199,Diagonismos,8,Editorial,69,Eurobasket,108,Euroleague,125,Europi,1,Featured,4246,Giannis Sifakis,21,Koriopolis,3,Live Stream,4,Michos,12,NBA,166,Nikos Sifakis blog,1,Transfer Analysis,3,Tsixla,2,
ltr
item
QUEEN68.gr - Η Βασίλισσα παίζει εδώ: Μαυροειδής: Ο Αγγελόπουλος έχει όραμα και θα φτιάξει μια δυνατή ΑΕΚ
Μαυροειδής: Ο Αγγελόπουλος έχει όραμα και θα φτιάξει μια δυνατή ΑΕΚ
https://2.bp.blogspot.com/-tMGzzSJNXDE/V1RYFkyrRiI/AAAAAAAAFco/ZigjNzFqrVwlJvgzgbYpnOqdB0ftJZFMgCLcB/s400/mavroidis%2Bme%2Blaurio.jpg
https://2.bp.blogspot.com/-tMGzzSJNXDE/V1RYFkyrRiI/AAAAAAAAFco/ZigjNzFqrVwlJvgzgbYpnOqdB0ftJZFMgCLcB/s72-c/mavroidis%2Bme%2Blaurio.jpg
QUEEN68.gr - Η Βασίλισσα παίζει εδώ
http://www.queen68.gr/2016/06/blog-post_49.html
http://www.queen68.gr/
http://www.queen68.gr/
http://www.queen68.gr/2016/06/blog-post_49.html
true
8803551756100796746
UTF-8
Φόρτωση όλων των Άρθρων Δεν βρέθηκε κανένα άρθρο ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση Απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε τα όλα ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΘΡΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Δεν βρέθηκε κανένα άρθρο με τα κριτήρια αναζήτησεις σας Πίσω στην Αρχική Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τριτ Τετ Πεμπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάϊος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιάν Φεβ Μαρτ Απρ Μάϊος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπτ Οκτ Νοεμ Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago Πριν από περισσότερο από 5 εβδομάδες Ακόλουθοι Ακολουθήστε Αυτό το περιεχόμενο είναι PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για να ξεκλειδώσετε Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy