/* Custom Cookies Notification Dark */

Ο Βασιλειάδης αποκαλύπτει το πλάνο της Βασίλισσας για το Τένις

Το περιοδικό Yellow Submarine απευθύνθηκε στον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, προκειμένου να καταγραφεί η θέση της Κυβέρνησης γ...Το περιοδικό Yellow Submarine απευθύνθηκε στον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, προκειμένου να καταγραφεί η θέση της Κυβέρνησης για ένα ζήτημα που «καίει» την ΑΕΚ. Εκείνος, στην τοποθέτηση του κάνει λόγο για «αισιοδοξία από τις δύο πλευρές» πως θα βρεθούν οι λύσεις που απαιτούνται, αν και «υπάρχει ακόμη αρκετός δρόμος, που πρέπει να διανυθεί». Παράλληλα, εκφράζει την επιθυμία του να λειτουργήσει συνδυαστικά το πρότζεκτ της Βασίλισσας, προκειμένου να φιλοξενούνται και αγώνες τένις στην εγκατάσταση.


Αναλυτικά η τοποθέτηση του υφυπουργού:

«Το τελευταίο διάστημα, είμαστε σε συνεχείς επαφές με τη διοίκηση της μπασκετικής ΑΕΚ, προκειμένου να βρεθεί μια φόρμουλα, ώστε να μπορέσει η εγκατάσταση του τένις στο ΟΑΚΑ να γίνει το σπίτι της ομάδας. Προτεραιότητα για εμάς είναι η λειτουργία της εγκατάστασης. Προφανώς όμως, δεν θα πρέπει να χαθεί η δυνατότητα να μπορούν να φιλοξενηθούν αγώνες τένις σε αυτό το στολίδι. Επομένως, αυτό που έχουμε ως στόχο, είναι να λειτουργήσει συνδυαστικά αυτό το πρότζεκτ. Υπάρχει αισιοδοξία και από τις δύο πλευρές πως θα καταφέρουμε να βρούμε τις λύσεις που απαιτούνται. Για την ώρα, όμως, βρισκόμαστε σε αρχικό στάδιο και υπάρχει ακόμη αρκετός δρόμος, που πρέπει να διανυθεί».

«ΦΑΚΕΛΟΣ-ΓΗΠΕΔΟ»

Το YS ανοίγει τον «Φάκελο-Γήπεδο» και ο Λουκάς Μαστροδήμος καταγράφει το χρονικό της περιπλάνησης της Ένωσης, τα τελευταία 22 χρόνια, το πού κόλλησαν τα σχέδια για το Γαλάτσι και το Ποδηλατοδρόμιο, το μεγαλόπνοο πλάνο για την ΑΕΚούπολη στις εγκαταστάσεις του Τένις στο ΟΑΚΑ, αλλά και τα βήματα, τα οποία πρέπει να διανυθούν ως την πραγμάτωση του ονείρου. Αναλυτικά:

Πιο κοντά από ποτέ στην πραγματοποίηση μιας ιστορικής μετάβασης βρίσκεται, αυτή την εποχή, η μπασκετική ΑΕΚ. Μάλιστα, την ώρα που η ποδοσφαιρική θα μετρά ανάποδα για την οριστική μετακόμιση της στη Νέα Φιλάδελφεια, η Βασίλισσα, αν όλα έχουν εξελιχθεί ομαλά, ίσως έχει βρει και εκείνη τη μόνιμη κατοικία που τής αρμόζει για τις επόμενες δεκαετίες. Όλα δείχνουν πως το Παλάτι της θα γίνει στις εγκαταστάσεις του Τένις στο ΟΑΚΑ. Βεβαίως, υπάρχει ακόμη αρκετός δρόμος μπροστά, όπως υπάρχουν και αμέτρητα χρόνια υπομονής, περιπλάνησης και... πολέμων που δέχθηκε, ως σύγχρονη πρόσφυγας, τιμώντας το DNAτης.

Περιπλανώμενη

Κατά το παρελθόν, η ΑΕΚ πρωταγωνίστησε με έδρα το ΟΑΚΑ, κατακτώντας, μεταξύ άλλων, 4 τίτλους σε 3 σεζόν (2000-02). Η περσινή ήταν η 12η σεζόν που η Ένωση το χρησιμοποίησε ως έδρα της (σε τρεις διαφορετικές χρονικές περιόδους). Ακριβώς οι διπλάσιες χρόνιες, δηλαδή, από τις οποίες η ομάδα είχε αγωνιστεί στην παραδοσιακή της έδρα, το «Γεώργιος Μόσχος» (1989-1995). Μεταξύ άλλων, η ΑΕΚ έχει χρησιμοποιήσει το Κλειστό στα Λιόσια τις περιόδους 2002-04 και 2011-14, το Κλειστό στο Γαλάτσι (2004-06), το γήπεδο του Σπόρτιγκ (2008-09) και το Κλειστό στο Ελληνικό (2009-10 και το μεγαλύτερο μέρος της επόμενης σεζόν). Αξίζει να σημειωθεί πως η ΑΕΚ έχει χρησιμοποιήσει (οικειοθελώς!) μέχρι και το γήπεδο της Λαμίας, τη σεζόν 2002-03, για αγώνες της Ευρωλίγκας (με ομάδες όπως η Μπαρτσελόνα, η Μπενετόν Τρεβίζο και η Άλμπα Βερολίνου).

Η σύλληψη της ιδέας

Τον Ιανουάριο του 2015, και έχοντας προλάβει να βάλει σε μια τάξη την ομάδα, που είχε εμφανιστεί πολύ αδύναμη στην επιστροφή της στην Α1, ο Μάκης Αγγελόπουλος αρχίζει να «σχηματοποιεί» το όραμά του. Αντιλαμβάνεται πως η ΑΕΚ χρειάζεται τη δική της έδρα, επειγόντως. Μια έδρα που θα μπορεί να στεγάσει και τις Ακαδημίες της ομάδας, ωστέ να εξασφαλιστεί όχι μόνο το παρόν, αλλά και το μέλλον της. Αυτό, είναι ένα θέμα που έχει τεθεί, μάλιστα, από το πρώτο του ραντεβού με τον Ντράγκαν Σάκοτα, τον Νοέμβριο του 2014, στο περιθώριο των συζητήσεων για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον «Σάλε». Αρχικά, αυτό που πιστεύει ο Αγγελόπουλος είναι πως το κλειστο του Γαλατσίου αποτελεί την ιδανική περίπτωση για τη Βασίλισσα.

Η περίπτωση του Γαλατσίου

Η τότε Δημοτική Αρχή είναι θετική απέναντί στην ΑΕΚ, ωστόσο σύντομα προκύπτει ξεσηκωμός με διάφορους βουλευτές και συλλογικότητες της περιοχής, που αντέδρασαν στο άκουσμα του κιτρινόμαυρου ενδιαφέροντος. Με τον καιρό, η υπόθεση αρχίζει να «βαλτώνει» για δύο βασικούς λόγους: το ιδιοκτησιακό καθεστώς των εγκαταστάσεων, αλλά και το πολεοδομικό κομμάτι (προβλήματα με το σχέδιο). Μετά από πολλές προσπάθειες και ραντεβού, ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ ΑΕΚ καταλήγει πως δεν μπορεί να περιμένει άλλο, παραμένοντας σε έναν... κυκεώνα με αμφίβολα αποτελέσματα. Αναζητά, λοιπόν, τη λύση προς άλλες κατευθύνσεις.

Η περίπτωση «Βελοντρόμ»

Τον Φεβρουάριο του 2017, δημοσιοποιείται το ενδιαφέρον της ΑΕΚ για το Ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ. Πρόκειται για πρόταση της Κυβέρνησης προς της ΚΑΕ ΑΕΚ, η οποία δουλευόταν ήδη για περίπου δύο μήνες, τότε, έπειτα από το «ναυάγιο» με το κλειστό του Γαλατσίου. Ο Αγγελόπουλος με τους συνεργάτες του, το είδαν, το μελέτησαν (μάλιστα, είχε γίνει σχέδιο και για δεύτερο γήπεδο εντός του ίδιου Κλειστού), ωστόσο δεν προχώρησαν. Αιτία: ο ξεσηκωμός, που προκλήθηκε από την Ομοσπονδία της Ποδηλασίας, και η επιθυμία του ηγέτη της Βασίλισσας να μην εμπλακεί σε κόντρες.

Η περίπτωση του «Τένις»

Το συγκεκριμένο γήπεδο κατασκευάστηκε το 1990, αλλά ανακαινίστηκε πλήρως για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Για την ΑΕΚ, είναι μια υπόθεση που δουλεύεται, περίπου, 6 μήνες. Πλέον, οι εγκαταστάσεις από το ΤΑΙΠΕΔ οδηγούνται στο υπερ-Ταμείο Αξιοποίησης της Δημόσιας Περιουσίας και ο Οκτώβριος θεωρείται ορόσημο για τις εξελίξεις. Το μόνο ανησυχητικό για την ΑΕΚ σε αυτήν περίπτωση είναι η γραφειοκρατεία, καθώς έχει βρεθεί και ο τρόπος που θα το φτιάξει. Επιπλέον, «απέναντί της» δεν υπάρχει κανείς (αν και αρχικά είχε αντιδράσει η Ομοσπονδία Αντισφαίρισης).

Το χρονοδιάγραμμα


Το business plan που έχουν ζητήσει από το Υπερταμείο, για όλους τους χώρους του ΟΑΚΑ, είναι σε εξέλιξη. Όταν ολοκληρωθεί αυτό, θα παρουσιαστεί η (έτοιμη) πρόταση της ΑΕΚ, ώστε, μετά τη συμφωνία με το υφυπουργείο Αθλητισμού, να γίνει η σύμβαση με το Υπερταμείο. Έπειτα, χρειάζονται τρεις μήνες για τις μελέτες εφαρμογής και γύρω στους έξι με επτά για την υλοποίηση. Δηλαδή το να σκεπαστεί το γήπεδο, να μπουν καθίσματα και να γίνουν οι λοιπές εργασίες. Εφόσον η σύμβαση υπογραφεί μέχρι τον Οκτώβριο και οι μελέτες έχουν τελειώσει μέχρι τον Ιανουάριο, το παλάτι της Βασίλισσας θα μπορεί να είναι έτοιμο του χρόνου.

Η νέα μορφή του

Οι εξέδρες του γηπέδου είναι κάθετες, μισο-βυθισμένες στη γη, με αποτέλεσμα να μπορεί, εύκολα, να μετατραπεί σε ένα πραγματικό «κλουβί» η νέα έδρα της ΑΕΚ. Ένα Κλειστό, βαμμένο στα κιτρινόμαυρα, που θα προκαλεί δέος στους παίκτες και τους αντιπάλους, ως μπασκετική σάλα, πλέον. Με μια μικρή τροποποίηση των δημοσιογραφικών, που είναι τα ίδια από το 2004, και το χαμήλωμα των εξεδρών, κατά 1,5 μέτρο, η χωρητικότητα θα φτάσει περίπου τις 10.000 θέσεις (από τις 8.300 που είναι τώρα) και θα είναι ακριβώς αυτό που θέλει η ομάδα. Η συγκεκριμένη χωρητικότητα αποτελεί και το όριο για την Ευρωλίγκα.

«Καθεστώς» και κόστος


Η ΑΕΚ θέλει να χρησιμοποιήσει το γήπεδο για τα επόμενα 49 χρόνια. Στόχος είναι όχι απλά να φιλοξενηθεί η Βασίλισσα, αλλά και οι Ακαδημίες της, καθώς και αρκετά τμήματα της Ερασιτεχνικής. Πού; Σε δεύτερο μικρότερο γήπεδο, δίπλα από το κεντρικό, το οποίο, επίσης, θα ανακατασκευαστεί. Η μικρή «ΑΕΚούπολη» θα εκτείνεται σε 68 στρέμματα. Το πλάνο προβλέπει, παράλληλα, και εμπορικούς χώρους γύρω από τις εγκαταστάσεις. Η συνολική επένδυση του Μάκη Αγγελόπουλου για τη δημιουργία έδρας για την ΑΕΚ, υπολογίζεται, σε πρώτη φάση, στα 10-12 εκατομμύρια ευρώ! Ήδη, μάλιστα, χωρίς καν να έχουν ξεκινήσει τα έργα, ο πρόεδρος της ΚΑΕ έχει ξοδέψει αρκετά χρήματα με τις μελέτες, κυρίως, με την περίπτωση του Κλειστού του Γαλατσίου, ενώ για το σκέπαστρο του Τένις έχουν μελετηθεί τρεις αρχιτεκτονικές λύσεις.

ΣΧΟΛΙΑ


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Όνομα

Αγώνες,3125,Απόψεις,31,Αφιερώματα,242,Διοίκηση,559,Ερασιτεχνική ΑΕΚ,56,Μεταγραφές,571,Συνεντεύξεις,657,Antonopoulos,5,apokleistika,14,Basket League,205,Diagonismos,8,Editorial,81,Eurobasket,109,Euroleague,146,Europi,1,Featured,4873,Giannis Sifakis,34,Koriopolis,3,Live Stream,8,Michos,12,NBA,166,Nikos Sifakis blog,1,Transfer Analysis,3,Tsixla,10,
ltr
item
QUEEN68.gr - Η Βασίλισσα παίζει εδώ: Ο Βασιλειάδης αποκαλύπτει το πλάνο της Βασίλισσας για το Τένις
Ο Βασιλειάδης αποκαλύπτει το πλάνο της Βασίλισσας για το Τένις
https://2.bp.blogspot.com/-Q8ib9wORoYg/Wc_ro5wZuaI/AAAAAAAAHgo/scFb0YABX3cON-ddR1r3HthQB-8x9Iq0wCLcBGAs/s320/ag-vas.jpg
https://2.bp.blogspot.com/-Q8ib9wORoYg/Wc_ro5wZuaI/AAAAAAAAHgo/scFb0YABX3cON-ddR1r3HthQB-8x9Iq0wCLcBGAs/s72-c/ag-vas.jpg
QUEEN68.gr - Η Βασίλισσα παίζει εδώ
http://www.queen68.gr/2017/09/to-plano-tis-vasilissas-gia-tenis.html
http://www.queen68.gr/
http://www.queen68.gr/
http://www.queen68.gr/2017/09/to-plano-tis-vasilissas-gia-tenis.html
true
8803551756100796746
UTF-8
Φόρτωση όλων των Άρθρων Δεν βρέθηκε κανένα άρθρο ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση Απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε τα όλα ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΘΡΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Δεν βρέθηκε κανένα άρθρο με τα κριτήρια αναζήτησεις σας Πίσω στην Αρχική Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τριτ Τετ Πεμπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάϊος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιάν Φεβ Μαρτ Απρ Μάϊος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπτ Οκτ Νοεμ Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago Πριν από περισσότερο από 5 εβδομάδες Ακόλουθοι Ακολουθήστε Αυτό το περιεχόμενο είναι PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για να ξεκλειδώσετε Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy