/* Custom Cookies Notification Dark */

«Η ΑΕΚ δεν ψάχνει προπονητή»

Ως έναν προπονητή μακράς πνοής και όχι σαν προσωρινή λύση αντιμετωπίζουν στην ΑΕΚ τον Ντράγκαν Σάκοτα, όπως ξεκαθάρισε και ο Γιώργος Χήνα...Ως έναν προπονητή μακράς πνοής και όχι σαν προσωρινή λύση αντιμετωπίζουν στην ΑΕΚ τον Ντράγκαν Σάκοτα, όπως ξεκαθάρισε και ο Γιώργος Χήνας στη συνέντευξη Τύπου που βρίσκεται σε εξέλιξη, στο πλαίσιο του ντέρμπι με τον ΟΣΦΠ. Ο τιμ μάνατζερ της Βασίλισσας, σε ερώτηση που δέχτηκε ήταν ξεκάθαρος και τόνισε πως ο Σάκοτα δεν είναι προσωρινός κόουτς, αλλά αντικαταστάτης του Σωτήρη Μανωλόπουλου.

Αρχικά ο Ντράγκαν Σάκοτα είπε: «Η δουλειά είναι να μιλήσουμε για τον Ολυμπιακό. Θα προσπαθήσω να είμαι σύντομος και να απαντήσω. Θέλω να θυμάστε πως αύριο είναι το παιχνίδι και όλη η προσοχή είναι εκεί. Συνεχίζω. Δεν έχω φύγει, όμως λίγος κόσμος ξέρει ότι όταν έφυγα στη θέση που είχα δεν ήταν ο προηγούμενος προπονητής ευχαριστημένος με τη συνεργασία μας και ζήτησα άλλο πόστο. Είμαι ικανοποιημένος με τη δουλειά που έγινε.

Εμείς μπορούμε να μιλήσουμε για τα επόμενα παιχνίδια, όμως το μέλλον της ΑΕΚ είναι τα παιδιά που έρχονται και έτσι χτίζεται μια ομάδα. Ξέρετε τι συμβαίνει στο μπάσκετ με τις νέες αγορές σε Κίνα, Ιαπωνία και G-League αλλά και την Euroleague που παίρνει τους καλούς παίκτες. Ο κόσμος θα πρέπει να εκτιμήσει την προσπάθεια και να δούμε νέα παιδιά στην ΑΕΚ. Ελπίζω ότι αυτή η συζήτηση θα γίνει.

Προσπάθησα με πολλές λεπτομέρειες. Θα ξεκινούσα με συγχαρητήρια στον προπονητή που έφτιαξε μια ομάδα με ξεκάθαρους ρόλους και καταλαβαίνεις τον τρόπο παιχνιδιού. Είναι ομάδα που θα μπορούσε να είναι μοντέλο για άλλες ομάδες στην Ευρώπη. Είναι πρώτος στην Euroleague και κάποιες άλλες ομάδες δεν έχουν περισσότερο ταλέντο. Τα λόγια δεν είναι μόνο τυπικά, είναι και ουσιαστικά, όμως δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος και εμείς πρέπει να το πιστεύουμε, όπως τα παιδιά πίστεψαν στον ημιτελικό.

Όταν το focus των μεγάλων είναι ένας καταλαβαίνει κάθε άνθρωπος πως δεν είναι εύκολη η δουλειά και δεν μπορώ να κάνω πολλά πράγματα όταν μιλάμε για αλλαγές. Κάθε προπονητής βλέπει διαφορετικά το παιχνίδι, όμως πρέπει να πάρουμε μια σειρά. Την ψυχολογία της ομάδας. Δεν είναι εύκολο όταν παίζεις πολλά και σημαντικά παιχνίδια. Αυτό το έργο είναι δύσκολο μεέσα σε λίγες μέρες και ελπίζω τα παιχνίδια να έχουν διάθεση να παλεύουν και με την παρουσία του κόσμου, που δίνει άλλα ποσοστά σε δύναμη και ενέργεια να φτάσουμε σε καλό αποτέλεσμα».

Για το αν η ΑΕΚ ψάχνει προπονητή: «Δεν ξέρω τι γράφετε, ο προπονητής όταν αλλάζει σε αυτές τις συνθήκες δεν είναι εύκολο. Ο προπονητής είναι δύο κατηγοριών. Αυτοί που έχουν φύγει και αυτοί που θα φύγουν. Όσο προσφέρω και όσο μπορώ να βοηθήσω το θέλω. Η αλήθεια είναι πως θα ήταν καλύτερες άλλες συνθήκες, αλλά δεν πρέπει να αποφύγουμε την κατάσταση, ούτε φοβάμαι. Σε λίγες μέρες θα έχουμε πιο πλήρη εικόνα και θα κάνω κινήσεις. Ελπίζω να πετύχουμε τους στόχους μας. Εύκολο δεν είναι, αλλά πρέπει να το πιστεύουμε».

Για τους λόγους που δέχτηκε την πρόταση του Μάκη Αγγελόπουλου: «Μπορεί και να μην σκεφτόμουν πολύ όταν έφυγα το να ξαναγυρίσω. Η σχέση με την ΑΕΚ είναι άλλη στην οικογένειά μου. Είμαστε ΑΕΚ και αυτό θα παραμείνει όπου κι αν είμαστε. Εννοείται ότι σκεφτόμουν πως μπορούσα να προσφέρω με άλλο τρόπο, έπειτα από πολλά χρόνια στην προπονητική. Κάποιες φορές σκέφτεσαι το πώς θα βελτιώσεις την ομάδα σου. Άλλοι λένε για την Καρσίγιακα, εγώ λέω για την Βαλένθια που δεν σταματάει να βελτιώνεται και παραμένει ψηλά. Αυτός είναι ο στόχος μου. Ζούμε στην πιο όμορφη και πιο… δύσκολη χώρα. Ο κόσμος αγαπάει τον αθλητισμό, αλλά ζει με έναν τρόπο θερμό που δεν βοηθάει όσους θέλουν να… χτίσουν κάτι. Η σχέση κόσμου και διοίκησης είναι.. πατέρας-γιος.

Η απόφαση δεν ήταν εύκολη, όταν πρόκειται για την ΑΕΚ είναι εύκολη, αλλά για μένα προσωπικά δεν ήταν. Όταν έρχομαι και βλέπω τα παιχνίδια δεν μπαίνω στην ουσία και όταν στην προετοιμασία τα πράγματα φαίνονταν νορμάλ δεν ξέρω τι άλλαξε, θα το μάθω κι εγώ τις επόμενες μέρες. Λυπάμαι για τον Σωτήρη που για πρώτη φορά πήρε δουλειά πρώτου προπονητή και ήταν ειλικρινής που ήθελε να βοηθήσει και τους μικρούς, αλλά τα αποτελέσματα πιέζουν και όσοι έχουν λίγη εμπειρία ως πρώτοι προπονητές στηρίζουν τους μεγαλύτερους παίκτες. Τα προσωπικά προβλήματα δεν του επέτρεψαν να έχει καθαρό μυαλό. Του εύχομαι καλή επιτυχία. Δεν ήταν εύκολη απόφαση, αλλά όταν ξεχνάς δυσκολίες και λες πως μυρίζει… φωτιά, είτε φωνάζεις τον πυροσβέστη, είτε τη σβήνεις. Δεν είμαι πυροσβέστης, όμως θα προσπαθήσω να σβήσω τη φωτιά κι εγώ».

Για την κατάσταση της ομάδας:
«Χωρίς να μπούμε στα προηγούμενα, σίγουρα δεν είναι καλή η ψυχολογία. Όταν έρχεται νέο πρόσωπο πάντα η ψυχολογία αλλάζει. Αυτό είδα στην προπόνηση. Δεν είμαι σε θέση να βάλω κάτι καινούργιο. Απλά είμαι σε θέση να τους στηρίξω και να τους βοηθήσω να είναι πιο σωστοί με κάποιες επιλογές στο παιχνίδι. Όσο μπορώ να βοηθήσω σε μια μέρα θα το δούμε. Θα είμαι πολύ ευχαριστημένος αν έβλεπα κάποια αλλαγή. Θα μας βοηθούσε για τα επόμενα παιχνίδια».

Για την εκκίνηση της ΑΕΚ στα παιχνίδια:
«Όπως τα βλέπετε εσείς τα έβλεπα κι εγώ. Όταν αρχίζεις άσχημα αλλάζεις τον τρόπο παιχνιδιού και παίζεις πιο πιεστικά. Αυτό σε κάνει να ξοδεύεις περισσότερη δύναμη. Εννοείται πως για μένα ακόμα είναι άγνωστος ο λόγος και ένας από τους πρώτους στόχους μου είναι να το διορθώσουμε. Θα δώσουμε μεγαλύτερη σημασία στην άμυνα. Δεν χωρίζω τα κομμάτια, όλα είναι σημαντικά, όμως πάντα αν βελτιώνεσαι στην άμυνα γίνεσαι καλύτερος».

Για το αν υπάρχουν προβλήματα κακής νοοτροπίας στην ΑΕΚ:
«Όταν κάτι δεν πάει καλά, όλα φαίνονται στραβά. Ο τρόπος παιχνιδιού φαινόταν εγωιστικός. Σε μια προπόνηση δεν μπορείς να καταλάβεις πολλά. Τα παιδιά προσπάθησαν. Αυτή η αλλαγή φέρνει και κίνητρο για μερικούς. Αυτό πάντα υπάρχει. Δεν θα είναι πάντα έτσι, όμως, ο χαρακτήρας δεν αλλάζει».

Για το αν πιστεύει στο υλικό της ομάδας και αν υπάρχουν ενδεχόμενες αλλαγές
: «Δεν κρίνω βλέποντας μόνο τα τελευταία παιχνίδια. Τα παιδιά έχουν δείξει ταλέντο. Οταν έρχεσαι απότομα σε μια ομάδα βλέπεις και διαβάζεις τι μπορούν να κάνουν οι παίκτες και το πώς εκφράζουν το ταλέντο τους. Η δουλειά μας είναι πως όταν τελειώνει η σεζόν και βλέπεις τις κάνουν οι παίκτες, βλέπεις αν τα δίνουν όλα. Μέχρι ένα σημείο μπορώ να τους βάλω σε θέσεις και να βοηθήσω την κατάσταση. Όσον αφορά σε αλλαγές, θα ήθελα να δω καλύτερο σουτ από την περιφέρεια και μπορεί να σκεφτόμαστε κάτι τέτοιο. Στην αγορά δεν υπάρχει τίποτα τώρα και μπορούν να γίνουν εύκολα λάθη.

O τιμ μάνατζερ της ΚΑΕ, Γιώργος Χήνας είπε: «Πριν μιλήσω για τον κόουτς δώστε μου ελάχιστα δευτερόλεπτα να ευχαριστήσω τον κύριο Μανωλόπουλο. Αυτά τα δυο και κάτι χρόνια δημιούργησε μόνο φίλους και συμπάθειες και διακρίθηκε για τη δουλειά του και το ήθος του. Σίγουρα θα πρέπει να τον ευχαριστήσουμε για την παρακαταθήκη που άφησε, τη συμμετοχή σε τελικό Κυπέλλου, κάτι που είναι πολύ σημαντικό. Από εκεί και πέρα γίνεται μια παρουσίαση και ένα καλωσόρισμα. Αυτό δεν γίνεται τώρα. Όλοι ξέρετε ποιος είναι ο Ντράγκαν Σάκοτα και ποια η πορεία του.

Αυτό που θέλω να πω είναι πως γνωρίζουμε την κατάσταση που έχει περιέλθει η ομάδα και η επιλογή του Σάκοτα έγινε με συγκεκριμένους άξονες. Το πρώτο είναι η κρισιμότητα της κατάστασης και η έλλειψη χρόνου. Θέλαμε κάποιον να βοηθήσει άμεσα την ομάδα και δεν υπήρχε καταλληλότερος από τον Σάκοτα που βρίσκεται στην οικογένεια της ομάδας. Γνωρίζουμε την κατάσταση και ξέρουμε τι πρέπει να αλλάξει. Και η διοίκηση είναι πικραμένη με τα αποτελέσματα γι αυτό και κρίναμε ότι έπρεπε να γίνει αλλαγή τώρα. Από εδώ και πέρα ο κόουτς γνωρίζει τι πρέπει να γίνει, με τη στήριξη της διοίκησης. Είναι προσωπική επιλογή του Μάκη Αγγελόπουλου και η μοναδική επιλογή που κρίθηκε η πιο κατάλληλη. Θα είμαστε κοντά του εντός και εκτός παρκέ».

Για την προοπτική Σάκοτα και το αν η ΑΕΚ ψάχνει προπονητή: «Δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο, δεν ψάχνει προπονητή η ΑΕΚ και δεν υπάρχει κάτι δεδομένο όσον αφορά τη διάρκεια. Δεν είναι υπηρεσιακός προπονητής ο Σάκοτα. Θα συνεχίσει να είναι στην ΑΕΚ. Είναι… ανοιχτή η παρουσία του στην ΑΕΚ. Δεν είναι υπηρεσιακός προπονητής και δεν ψάχνουμε προπονητή».

Για τους λόγους που ανέλαβε τώρα ο Ντράγκαν Σάκοτα: «Το καλοκαίρι, υπήρχε συμβόλαιο με τον Μανωλόπουλο και υπήρχε από τον Μάρτιο. Ο Σωτήρης υπέγραψε και για τη φετινή σεζόν και δόθηκε το λευκό… χαρτί για την ομάδα της νέας σεζόν. Τα δύο προηγούμενα συμβόλαια πριν τον κύριο Σάκοτα είχαν πολυετή συμβόλαια. Κανείς δεν έφτασε ως το τέλος του συμβολαίου του. Ουσιαστικά, ο καθρέφτης είναι το γήπεδο και τα αποτελέσματα για το πώς πήγε ένας προπονητής. Ακριβώς επειδή η ομάδα έχει στόχους και δεν έχει χαθεί η χρονιά επιλέχθηκε αυτός ο προπονητής.

Έτρεξαν δύο πρότζεκτ κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Η ομάδα έχει στόχους και πρέπει να κερδίζει και το άλλο πρότζεκτ είναι να ετοιμαστούν κάποια παιδιά από τους νέους,. Το δεύτερο πρότζεκτ είναι αυτό. Να αποτελέσουν κάποια παιδιά τη βάση της ΑΕΚ. Καταλαβαίνετε ότι δεν γίνεται από τη μια στιγμή στην άλλη να βάλεις λεφτά και να πάρεις το πρωτάθλημα. Δεν είναι εύκολο αυτό. Παράδειγμα η Καρσίγιακα, που έχει πολλά οικονομικά προβλήματα και αντιμετωπίζει κίνδυνο υποβιβασμού. Παιδιά όπως ο Μωραϊτης, ο Τσαλμπούρης κλπ είναι επιλογές του κύριου Σάκοτα και αποτελούν την… αφρόκρεμα στις ηλικίες τους. Επειδή η ομάδα δεν έχει μείνει εκτός στόχων και θέλει να συνεχίσει έτσι επιλέχθηκε ο Ντράγκαν Σάκοτα».

ΣΧΟΛΙΑ


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Όνομα

Αγώνες,3454,Απόψεις,34,Αφιερώματα,244,Διοίκηση,560,Ερασιτεχνική ΑΕΚ,56,Μεταγραφές,584,Συνεντεύξεις,681,Antonopoulos,5,apokleistika,14,Basket League,205,Diagonismos,8,Editorial,81,Eurobasket,109,Euroleague,146,Europi,1,Featured,5203,Giannis Sifakis,38,Koriopolis,3,Live Stream,6,Michos,12,NBA,166,Nikos Sifakis blog,1,Transfer Analysis,3,Tsixla,11,
ltr
item
QUEEN68.gr - Η Βασίλισσα παίζει εδώ: «Η ΑΕΚ δεν ψάχνει προπονητή»
«Η ΑΕΚ δεν ψάχνει προπονητή»
https://3.bp.blogspot.com/-CAxZgd9dBoM/WivoBAm-bcI/AAAAAAAAIWA/mkDRTIE2RjE0trhl5CPMMdgyeltoU49JQCLcBGAs/s320/dragan1.jpg
https://3.bp.blogspot.com/-CAxZgd9dBoM/WivoBAm-bcI/AAAAAAAAIWA/mkDRTIE2RjE0trhl5CPMMdgyeltoU49JQCLcBGAs/s72-c/dragan1.jpg
QUEEN68.gr - Η Βασίλισσα παίζει εδώ
http://www.queen68.gr/2017/12/h-aek-den-psaxnei-proponiti.html
http://www.queen68.gr/
http://www.queen68.gr/
http://www.queen68.gr/2017/12/h-aek-den-psaxnei-proponiti.html
true
8803551756100796746
UTF-8
Φόρτωση όλων των Άρθρων Δεν βρέθηκε κανένα άρθρο ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση Απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε τα όλα ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΘΡΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Δεν βρέθηκε κανένα άρθρο με τα κριτήρια αναζήτησεις σας Πίσω στην Αρχική Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τριτ Τετ Πεμπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάϊος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιάν Φεβ Μαρτ Απρ Μάϊος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπτ Οκτ Νοεμ Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago Πριν από περισσότερο από 5 εβδομάδες Ακόλουθοι Ακολουθήστε Αυτό το περιεχόμενο είναι PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για να ξεκλειδώσετε Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy