/* Custom Cookies Notification Dark */

Μάκης Αγγελόπουλος «Πιστός της Βασίλισσας»

Στην Cosmote TV και την εκπομπή "Pick n' Roll" φιλοξενήθηκε ο διοικητικός ηγέτης της Βασίλισσας, Μάκης Αγγελόπουλος ,ο οπο...


Στην Cosmote TV και την εκπομπή "Pick n' Roll" φιλοξενήθηκε ο διοικητικός ηγέτης της Βασίλισσας, Μάκης Αγγελόπουλος ,ο οποίος μίλησε για όλα τα θέματα γύρω από την φετινή πορεία της ΑΕΚ, αναφέρθηκε στην διοργανώση του Final Four και την ευρωπαίκή καταξίωση του Συλλόγου, την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος ενώ παράλληλα σχολίασε την προσπάθειά του για να επιστρέψουν οι οπαδοί της ομάδας στο γήπεδο.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Αρχικά, ο ισχυρός άνδρας της Ένωσης είπε: «Δεν αισθάνομαι σαν πρίγκιπας. Πιο πολύ σαν πιστός της Βασίλισσας. Είναι μια χρονιά ικανοποιητική για εμάς. Βρεθήκαμε σε μια ευνοϊκή συγκυρία για εμάς, αλλά ταυτόχρονα συνεχίζουμε το εγχείρημα με την ταινία μας. Και είχαμε και τη διοργάνωση του Final Four. Και όλα αυτά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Είναι μια μεγάλη υπόθεση για τον οργανισμό ΑΕΚ».

Για την προσπάθεια της ΑΕΚ: «Έχει και στοιχεία εμπειρίας πλέον για εμάς αλλά σίγουρα και τύχης. Το μπάσκετ και ο αθλητισμός είναι business και έχει το στοιχείο της τύχης. Δεν μπορείς να εγγυηθείς το αποτέλεσμα στον πελάτη σου. Όπως ο κύκλος των χαμένων ποιητών, είναι μια ταινία που είχε μικρό μπάτζετ, αλλά έκανε τεράστια εισπρακτική επιτυχία».

Για την μέρα που άλλαξε την πορεία του στην ΑΕΚ: «Νομίζω ότι δεν έχει έρθει ακόμα. Είμαστε στη διαδικασία και δοκιμάζουμε».

Για το αν είναι η χρονιά της ΑΕΚ το 2018: «Είναι η χρονιά της ΑΕΚ. Κανένα από τα αποτελέσματα που ήρθαν σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ δεν είναι τυχαία. Ήρθαν με δουλειά. Είναι και η χρονιά των οπαδών της ΑΕΚ. Οι θετικές εικόνες που έχει ο αθλητισμός προς το εξωτερικό έρχονταν από την ΑΕΚ είτε για ντέρμπι είτε για άλλα παιχνίδια».

Για τον κόσμο της ΑΕΚ: «Όχι επειδή είμαι ένας από αυτούς, αλλά οι οπαδοί της ΑΕΚ είναι από τους καλύτερους στον κόσμο. Έχουν υψηλό δείξει συναισθήματος και του fair play. Οι ίδιοι έχουν βγάλει χαρακτήρα. Οι ίδιοι έχουν καταφέρει να μπουν στο ρεκόρ Γκίνες στο Καλλιμάρμαρο και φέτος έκαναν ρεκόρ στο Basketball Champions League και οσονούπω θα διαλυθεί και αυτό το ρεκόρ στο Final Four».

Για την επιστροφή του κόσμου της ΑΕΚ στο γήπεδο: «Ήταν βασικός μας στόχος. Μετά την επιτυχία του ’68 κάναμε 32 χρόνια μέχρι να πάρουμε ευρωπαϊκό τίτλο. Την τελευταία 15ετία η ομάδα έφτασε στην ανυποληψία θέλαμε να δείξουμε τι σημαίνει μπάσκετ για τους ΑΕΚτζήδες και χρόνο με το χρόνο ο κόσμος επιστρέφει αργά, αλλά σταθερά».

Για το αν περίμενε όλες αυτές τις κινήσεις επί την προεδρία του: «Να πω την αλήθειά η πρώτη προσπάθεια ήταν με τη λογική της επιστράτευσης. Είμαστε εδώ και όποιος μπορεί να στηρίξει. Δεν υπήρχε μακροχρόνιος σχεδιασμός. Θέλαμε να δούμε τι θα γίνει με το σωματείο και στη συνέχεια να δούμε τι είναι καλύτερο για την ομάδα».

Για την ταινία «1968»: «Ήταν σημαντικό κομμάτι το να επενδύσουμε στην ιστορία και να δείξουμε σε όλους τους Έλληνες πως η ΑΕΚ έκανε το μπάσκετ λαϊκό άθλημα. Και δείξαμε σε πανευρωπαϊκό επίπεδο πως συνετρίβει η άποψη των ευρωπαίων πως οι Έλληες δεν μποροπύν να κερδίσουν. Η ΑΕΚ έκανε το μπάσκετ λαϊκό άθλημα στη χώρα. Μέχρι τότε ήταν ελιτίστικο».

Για την επαφή με τον Τάσο Μπουλμέτη: «Δεν ήταν κάτι εύκολο γιατί ο Τάσος ήταν πιεσμένος. Μου είχε πει ότι δεν είχε τον χρόνο. Πονηρά, αν θέλετε, σκεπτόμενος έιπα πως αν μπει στην ιστορία και ζήσει εκείνες τις στιγμές. θα το αγαπήσει, κάτι που έκανε. Έγραψε το σενάριο σε χρόνο ρεκόρ».

Για το συναίσθημα που ένιωσε βλέποντας την ταινία: «Ένιωσα συγκίνηση. Τις πρώτες 17 φορές που την είδα ήταν η ίδια συγκίνηση σε κάθε στιγμή».

Για το αν θα υπάρξει νέα ταινία σε περίπτωση που κατακτήσει το Champions League: «Μένει πάντα στην ιστορία ο πρώτος τίτλος, οπότε αυτό είναι και που κρατάμε. Ήταν τα 50 χρόνια τα περιγράφουμε όλα στην ταινία. Ήταν μια χρονιά ρήγμα στο χρόνο. Μια ομάδα από πρόσφυγες μαζεύτηκαν και έβαλαν την ΑΕΚ στην κορυφή της Ευρώπης. Αυτό είναι και το μήνυμα της ταινίας».

Για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος: «Είχαμε πει πολλές φορές ότι ο πρώτος μας στόχος ήταν να πάμε όσο πιο ψηλά μπορούμε. Είχαμε πει από την αρχή ο βασικός μας στόχος ήταν το Φάιναλ Φορ και μετά ο τελικός του Κυπέλλου. Ήταν πολύ γλυκά τα συναισθήματα. Πέρα από τη χαρά της νίκης ήμασταν σε ένα γήπεδο με μαθητές στην πλειοψηφία τους. Όσο περνούσε το παιχνίδι και η ΑΕΚ έμενε μπροστά ξεπετάγονταν φίλοι της ΑΕΚ και αυτό ήταν πολύ συγκινητικό.

Για τους λόγους που έγινε προτεραιότητα το Final Four για την ΑΕΚ«Γιορτάζαμε τη μεγάλη επιτυχία του ’68. Ήθελα η χρονιά αυτή να συνδυαστεί με μια ευρωπαϊκή επιτυχία. Θέλαμε να πάμε στο Final Four. Είναι πολλές οι προκλήσεις για εμάς και οφείλουμε να βάλουμε ένα λιθαράκι παραπάνω σε αυτό που παραλάβαμε και να αφήσουμε παρακαταθήκη για τους επόμενους».

Για τους λόγους που κάλυψε το κόστος του Final Four:
«Έχουμε ένα σημαντικό κόστος που αφορά τα διακαιώματα προς τη FIBA. Θέλουμε να δώσουμε τη δυνατότητα σε όσο περισσότερους οπαδούς να βρεθούν στο γήπεδο. Για μεγάλο κομμάτι του γηπέδου οι τιμές είναι προσιτές για να έρθουν οι φίλοι της ΑΕΚ να δουν την ομάδα».

Για τη συμπεριφορά του κόσμου: «Αυτές είναι οι αρχές και οι αξίες που διέπουν την ΑΕΚ σαν σωματείο. Οι χαμηλοί τόνοι και η άμιλλα είναι αυτές που αρμόζουν στην ομάδα».

Για την κόντρα Παναθηναϊκού – Euroleague: «Ο Παναθηναϊκός είναι η ομάδα με τους περισσότερους τίτλους στην Ελλάδα και δεν έχει από την Euroleague τη μεταχείριση που του αρμόζει. Από την άλλη η ύπαρξη 11 κλειστών συμβολαίων υποδηλώνει αποτυχία. Γιατί πρέπει να έχεις αυτούς τους 11 για να έχεις έσοδα; Θεωρώ πως είναι εμπορική αποτυχία και αδυναμία».

Για το αν υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση ανάμεσα στους ιδιοκτήτες: «Δεν έχουμε προγραμματίσει κάτι σε εθνικό επίπεδο. Υπάρχει… κλακάζ ανάμεσα σε ιδιοκτήτες στη ΦΙΜΠΑ και σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις ενώ θα υπάρξει και συνάντηση ανάμεσα στους ιδιοκτήτες τη μέρα του τελικού του Final Four».

Για το ενδεχόμενο να αγωνιστεί η ΑΕΚ στην Euroleague: «Εμείς, όπως σας είπα, χτίζουμε το όνομά μας από την αρχή. Αρκετές φορές κουβεντιάσαμε με τον κύριο Μπερτομέου. Η ΑΕΚ ήταν χαμηλά ως brand name παλιότερα, ενώ τώρα γράφει την ιστορία της. Θα πάρει τη θέση που της αναλογεί και θα βελτιωθεί. Θέλουμε να υπάρξει διασύνδεση των δύο πρωταθλημάτων για να υπάρξει ξεκάθαρη εικόνα στους χορηγούς. Αυτό θα βελτιώσει και το μπάσκετ να υπάρχουν 2 διοργανώσεις συνδεδεμένες. Αυτό είναι μονόδρομος για να βελτιωθεί σε όλα τα επίπεδα το άθλημα».

Για το στόχο της ευρωπαϊκής καταξίωσης: «Είναι η επιβεβαίωση πως έχει επανατοποθετηθεί στον μπασκετικό χάρτη η ομάδα. Θυμάμαι το πρώτο τηλεφώνημα που κάναμε για τον Ίνγκλις, ο μάνατζερ έκλεισε το τηλέφωνο»

Για τα στοιχεία που του αρέσει να βλέπει στο γήπεδο: «Μου αρέσει η φετινή ομάδα που έχουμε. Το πάθος και ο τσαμπουκάς που βγάζουμε σε όλα τα μεγάλα παιχνίδια. Ο καθένας με τα χαρακτηριστικά του σε ενθουσιάζει και βγάζει μπασκετική ποικιλία».

Για τις σκέψεις του για την ΚΑΕ: «Όταν είπα ότι υπερισχύει το συναίσθημα η απάντηση είναι προφανής. Το δικό μου όραμα σε τελική μορφή είναι να περάσει ένα σημαντικό μέρος της ΑΕΚ στους οπαδούς. Έτσι λειτουργούσα πάντα κι εγώ. Δεν μπορείς να ζητήσεις σε κάποιον να συμμετέχει σε μια ζημιογόνα επιχείρηση. Όταν δημιουργήσεις μια κερδοφόρα κατάσταση έχει νόημα να περάσει όλο και κάποιο κομμάτι στους οπαδούς. Αυτές οι μετοχές να έχουν αξία».

Για τη σχέση του με τον Δημήτρη Μελισσανίδη:
«Έχουμε πολύ καλές σχέσεις. Η ΑΕΚ είναι οικογένεια σε όλα τα αθλήματα».

Για το αν σκέφτεται την ύπαρξη συμπαίκτη στην ΚΑΕ: «Είναι και αυτό μέσα στα σχέδιά μας. Σε πρώτο επίπεδο μπορεί να υπάρχουν κάποιοι συμπαίκτες που να μοιράζονται το όραμα αυτό».

Για τις αλλαγές που έκανε η ΑΕΚ σε παίκτες και προπονητές:
«Κάναμε αρκετές αλλαγές σε παίκτες. Πάντα πίστευα ότι δεν είναι κακό να κάνεις αλλαγές, εφόσον θέλεις να πετύχεις κάτι και εκ των πραγμάτων είχε αποτέλεσμα αυτό. Στις αλλαγές προπονητών δεν έχουμε κάνει τόσες που να είναι θέμα συζήτησης.Ο Σωτήρης είναι καταπληκτικό παιδί και πολύ καλός προπονητής. Είχε δεθεί και με την ΑΕΚ. Υπήρξε ένα πρόβλημα στη διαχείριση των ξένων παικτών, άρα κάποια στιγμή κατάλαβε και ο ίδιος πως κάτι έπρεπε να αλλάξει και έγινε στο κατάλληλο τάιμινγκ η αλλαγή».

Για την επιστροφή του Ντράγκαν Σάκοτα ως προπονητής:
«Ήταν κοινής αποδοχής απόφαση και τον τιμά αυτό. Όταν σήμανε επιστράτευση, όπως και την πρώτη φορά, ο Σάκοτα ήταν παρών. Είπε και σε εμάς πως θα μείνει μέχρι το τέλος της σεζόν. Ο Ντράγκαν μας έχει χαρίσει τους δύο τελευταίους τίτλους και μπορεί να μας χαρίσει και έναν τρίτο και πάντα θα είναι ξεχωριστό κεφάλαιο στην ιστορία της ΑΕΚ».

Για τον διάδοχο του Σάκοτα σε περίπτωση που δεν συνεχίσει ως προπονητής: «Εφόσον ο Ντράγκαν Σάκοτα δεν μείνει ως προπονητής θα έχει καθοριστικό λόγο στην απόφαση του προπονητή. Θα δούμε τι μπάσκετ θέλουμε να παίξουμε και σε αυτή την κατεύθυνση θα πορευτούμε και όσον αφορά τον νέο προπονητή».

Για το αν θα πάρει η ΑΕΚ παίκτη για τα πλέι οφ του πρωταθλήματος:
«Τρία καρπούζια στην ίδια μασχάλη είναι δύσκολο. Να τελειώσει με το καλό το Final Four και θα μιλήσουμε με τον προπονητή και αν κρίνει ότι θέλουμε ενίσχυση τότε θα προχωρήσουμε».

Για το κομμάτι που λείπει από την ΑΕΚ για να κοντράρει στα ίσια Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό:
«Μόνο το γήπεδο. Όλα τα άλλα έχουν δρομολογηθεί ή μάλλον έχουν γίνει σωστά από την πλευρά μας».

Για την φετινή ΑΕΚ:
«Κάθε παίκτης έχει τα δικά του χαρακτηριστικά. Έχει ποικιλία η ομάδα. Από τον αρχηγό που παίζει με καρδιά, μέχρι και… πορτοφολάδες».

Για τον παίκτη που ξεχωρίζει στην ΑΕΚ:
«Δεν μπορείς να ξεχωρίσεις, αλλά σίγουρα ο αρχηγός Ντούσαν Σάκοτα που είναι και πιο πολλά χρόνια. Έχει και το πάθος και την καρδιά ενός ΑΕΚτζή. Και ήρθε στην ΑΕΚ από την αρχή της αναγέννησης και ήρθε να τη βοηθήσει».

Για το στοιχείο που πρόσθεσε στην πορεία του τα τελευταία χρόνια και τα λάθη που έκανε:
«Το σκάουτινγκ είναι κάτι που δεν είχα στη νοοτροπία και την καθημερινότητά μου όλα αυτά τα χρόνια. Διαβάζεις καλά τον αντίπαλο και περιμένεις να δράσεις. Σε μια διαδικασία που γίνονται πολλλά πράγματα ταυτόχρονα εδώ και 3,5 χρόνια κάπου θα κάνεις και λάθη. Είναι στιγμές που θα γίνουν και λάθη, αλλά overall το αποτέλεσμα είναι θετικό».

Για την καλύτερη και την πιο δύσκολη στιγμή του:
«Η κατάκτηση του Κυπέλλου είναι η καλύτερη. Η πιο δύσκολη είναι οι αλλαγές στην ομάδα κατά καιρούς».

ΣΧΟΛΙΑ


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Όνομα

Αγώνες,3328,Απόψεις,33,Αφιερώματα,244,Διοίκηση,560,Ερασιτεχνική ΑΕΚ,56,Μεταγραφές,583,Συνεντεύξεις,670,Antonopoulos,5,apokleistika,14,Basket League,205,Diagonismos,8,Editorial,81,Eurobasket,109,Euroleague,146,Europi,1,Featured,5077,Giannis Sifakis,37,Koriopolis,3,Live Stream,5,Michos,12,NBA,166,Nikos Sifakis blog,1,Transfer Analysis,3,Tsixla,11,
ltr
item
QUEEN68.gr - Η Βασίλισσα παίζει εδώ: Μάκης Αγγελόπουλος «Πιστός της Βασίλισσας»
Μάκης Αγγελόπουλος «Πιστός της Βασίλισσας»
https://4.bp.blogspot.com/-e-IPQqSo-Z0/WtYsZlOJ9cI/AAAAAAAAJ0w/bLiLK6wlbjYGejoFYqdhZ0jWvnoxA7N8ACLcBGAs/s320/aggelopoulos-kyp.jpg
https://4.bp.blogspot.com/-e-IPQqSo-Z0/WtYsZlOJ9cI/AAAAAAAAJ0w/bLiLK6wlbjYGejoFYqdhZ0jWvnoxA7N8ACLcBGAs/s72-c/aggelopoulos-kyp.jpg
QUEEN68.gr - Η Βασίλισσα παίζει εδώ
http://www.queen68.gr/2018/04/aggelopoulos-pistos-stin-vasilissa.html
http://www.queen68.gr/
http://www.queen68.gr/
http://www.queen68.gr/2018/04/aggelopoulos-pistos-stin-vasilissa.html
true
8803551756100796746
UTF-8
Φόρτωση όλων των Άρθρων Δεν βρέθηκε κανένα άρθρο ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση Απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε τα όλα ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΘΡΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Δεν βρέθηκε κανένα άρθρο με τα κριτήρια αναζήτησεις σας Πίσω στην Αρχική Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τριτ Τετ Πεμπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάϊος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιάν Φεβ Μαρτ Απρ Μάϊος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπτ Οκτ Νοεμ Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago Πριν από περισσότερο από 5 εβδομάδες Ακόλουθοι Ακολουθήστε Αυτό το περιεχόμενο είναι PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για να ξεκλειδώσετε Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy