/* Custom Cookies Notification Dark */

Η χρονιά που έληξε νωρίς και το «ευχαριστώ» στον Σάλε!

Η εφετινή σεζόν θα μείνει στην ιστορία της Βασίλισσας ως η πιο αναπάντεχη, πιο περίεργη και πλήρως επιτυχημένη, βάσει συνθηκών τουλάχισ...


Η εφετινή σεζόν θα μείνει στην ιστορία της Βασίλισσας ως η πιο αναπάντεχη, πιο περίεργη και πλήρως επιτυχημένη, βάσει συνθηκών τουλάχιστον, αφού τόσο σε Ελλάδα όσο και σε Ευρώπη, το όνομα της ΑΕΚ συνδέθηκε με την «επιτυχία».

Άρθρο του Γιάννη Σηφάκη

Σκληρός αποκλεισμός με δύο ήττες από τον ΠΑΟΚ για τα πλέι-οφ του ελληνικού πρωταθλήματος. Έτσι ολοκληρώθηκε η χρονιά για την Βασίλισσα, η οποία έδειξε ανήμπορη τις τελευταίες ημέρες να διαχειριστεί κούραση και τρόπαια.

Και ειδικά με τον τρόπο που ήρθαν οι εφετινές επιτυχίες, δεν θα μπορούσαν να υπάρξουν φιλοδοξίες κι ελπίδες για νέες υπερβάσεις στο πρωτάθλημα. Τουλάχιστον όχι ακόμα...
Η Βασίλισσα λοιπόν ολοκλήρωσε κάπως άδοξα την άκρως επιτυχημένη χρονιά, 50 χρόνια μετά το Έπος στο Καλλιμάρμαρο, που της απέφερε δύο τρόπαια. Και τα οποία ήρθαν με πολύ κόπο, πολύ άγχος αλλά και μπόλικη θέληση.

Με το πρώτο τρόπαιο, το Κύπελλο Ελλάδος, απέδειξε πως μπορεί να λογίζεται ως η τρίτη δύναμη στην Ελλάδα, ακόμη κι αν είναι νωρίς να μιλάμε για πρωταθλητισμό και μελλοντικές διακρίσεις. Όλα θα γίνουν στην ώρα τους...
Με το δεύτερο τρόπαιο, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, απέδειξε πως μπορεί να ταπεινώσει τα ακριβότερα ρόστερ των αντιπάλων της και να διοργανώσει ολόκληρο Final Four στην έδρα της, στα οργανωτικά πρότυπα του NBA.

Επιτέλους το όνομα της ΑΕΚ ακούγεται για καλούς λόγους στο εξωτερικό και πλέον μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά για τις επόμενες κινήσεις της σε πρόσωπα και καταστάσεις. Είτε μιλάμε για μεταγραφές, είτε μιλάμε για συμμετοχή στην κορυφαία διοργάνωση της Ευρώπης.
Δεν είναι δα και τόσο εύκολο για μία ομάδα που πριν τέσσερα χρόνια δεν είχε καν γραφεία και ήταν στο χείλος του γκρεμού, να σημειώνει απανωτά ρεκόρ προσέλευσης στα μόλις δύο χρόνια ζωής του Champions League, με αποκορύφωμα τα δύο «εικοσάρια» του Final Four.
Η ίδια η διοίκηση έχει δώσει το στίγμα για τις μελλοντικές επιτυχίες και πράττει με γνώμονα το καλό της ομάδας, μακριά από τα «κόλπα» που στήνουν οι μάνατζερ και οι προπονητές.
Έχοντας δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στις Ακαδημίες, με τον «αφρό» των νέων ταλέντων από όλη την Ελλάδα (κι όχι μόνο), με μίσθωση Κλειστού για τις ανάγκες λειτουργίας, η Βασίλισσα αποδεικνύει ξεκάθαρα ότι το μέλλον θα είναι κιτρινόμαυρο.

Η επόμενη ημέρα θα είναι δύσκολη. Όχι επειδή η ομάδα θα χειροτερέψει ή θα κάνει λάθη στον σχεδιασμό της επόμενης χρονιάς. Το αντίθετο... Ακόμη κι αν όλα γίνουν σωστά από την προετοιμασία κιόλας, θα είναι δύσκολο να επαναληφθούν οι ίδιες επιτυχίες και να έρθουν νέα τρόπαια.

Σε καμία περίπτωση δεν θα είναι ακατόρθωτο, αλλά θα είναι πολύ πολύ πολύ δύσκολο. Και το ζήτημα αυτό θα πρέπει να ξεκαθαριστεί από νωρίς. Στόχος για την ΑΕΚ δεν πρέπει να είναι οι ευκαιριακοί τίτλοι αλλά η διάρκεια και η εδραίωση στην κορυφή. Κι αυτό θέλει πολύ χρόνο, πολύ χρήμα και σωστή διαχείριση των κεκτημένων.
Θα πρέπει εξαρχής να οριστούν οι στόχοι των επόμενων ετών, οι οποίοι ίσως και να μην περιλαμβάνουν πορείες αντίστοιχες με τις εφετινές. Ακόμη κι αν δεν έρθουν τρόπαια, βάρος θα πρέπει να δοθεί στην βελτίωση της αγωνιστικής εικόνας και στο χτίσιμο της Βασίλισσας του μέλλοντος.

Φάνηκε καθαρά τους τελευταίους μήνες πως εξαιτίας της έλλειψης αξιόπιστου ελληνικού κορμού, η ομάδα δεν μπορούσε να φτάσει στο ταβάνι της ώστε να κάνει (άλλο ένα) βήμα παραπάνω.
Παράλληλα, εξαιτίας των δυσμενών συνθηκών στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, είναι λογικό πως η ΑΕΚ θα δυσκολευτεί σε μεγάλο βαθμό να φέρει τους κορυφαίους Έλληνες. Άρα, θα αναγκαστεί να φέρει τους αμέσως «επόμενους» και να δώσει βάρος στις Ακαδημίες για να τους παράξει στη συνέχεια.
Για παράδειγμα, παίκτες σαν τον Ζήση, τον Μπουρούση, τον Μαυροκεφαλίδη και τον Περπέρογλου θα μπορούσαν να έρθουν και να σταθούν στο επίπεδο που βρίσκεται η ομάδα, σχηματίζοντας έναν δυναμικό και αξιόπιστο κορμό Ελλήνων παικτών με μπόλικη ποιότητα και εμπειρία.
Σιγά-σιγά, λοιπόν, ο προπονητής θα βάλει στην εξίσωση τους μικρούς ώστε δίπλα στους έμπειρους να μπορέσουν να «μεγαλώσουν» κι εκείνοι, με στόχο να έχουν την ικανότητα και δυνατότητα να σηκώσουν την ομάδα στις πλάτες τους.

Ακούγεται ως αστείο η ομάδα να έχει παίκτες σαν τον Μωραΐτη, τον Άτιτς, τον Χατζηδάκη, τον Ρογκαβόπουλο και τον Πράπα και να μην έχει ξεκάθαρο πλάνο αξιοποίησης των νεαρών αυτών. Ειδικά για τους δύο πρώτους που έχουν παραστάσεις με την πρώτη ομάδα, η χρησιμοποίησή τους στο ροτέισον είναι «must» για τη νέα σεζόν.

Το παραπάνω πλάνο θα πρέπει να οριστεί κι από τον κατάλληλο προπονητή, ο οποίος θα κάτσει και θα δουλέψει με τα παιδιά και θα τους κρατήσει ενεργούς είτε δίνοντάς τους χρόνο συμμετοχής, είτε δίνοντάς τους δανεικούς με εγγυημένο χρόνο για να γυρίσουν «έτοιμοι».

Δεν γίνεται βέβαια να μην αναφερθώ στον Ντράγκαν Σάκοτα, τον πυροσβέστη -όπως πολλές φορές έχω χαρακτηρίσει- ο οποίος δεν φοβήθηκε να βγει μπροστά και να αναλάβει τον πάγκο της ομάδας, μετά τις εξελίξεις με τον Σωτήρη Μανωλόπουλο.

Ο Σάλε απέδειξε πως ακόμη κι αν τα χρόνια περάσουν, ακόμη κι αν το μπάσκετ έχει αλλάξει, κάποια πράγματα μένουν ίδια και η καρμική σχέση του γερο-Σάκοτα με την ΑΕΚ δεν θα μπορούσε να αλλοιωθεί με όσα έγιναν στην προηγούμενή του θητεία.

Και κάπως έτσι, με δύο τρόπαια, βελτίωση της εμφάνισης αλλά και έναν άδοξο αποκλεισμό από τα πλέι-οφ του ελληνικού πρωταθλήματος, ο καλύτερος κόουτς της Βασίλισσας των τελευταίων πολλών ετών θα μείνει στο πάνθεον, σε μία χρονιά απολύτως επιτυχημένη για ολόκληρο τον οργανισμό της ΑΕΚ.

Οφείλουμε όλοι μας ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στον Σάκοτα για αυτά που έκανε, για αυτά που υπέμεινε, για τα αυτιά του τα οποία έκλεισε κι όταν πια τα άνοιξε, άκουγε ένα κατάμεστο ΟΑΚΑ να περιμένει το «γ@μημένο» να σηκωθεί από τα χέρια του υιού Σάκοτα, του αρχηγού αυτής της υπέροχης παρέας.
Ήταν εκείνος που σήκωσε όλο το βάρος πριν τρία χρόνια για να αφήσει ανεπηρέαστο τον γιό του από το «ανάθεμα» των οπαδών, ήταν εκείνος που έκανε πάντοτε το ένα βήμα πίσω για το καλό της ομάδας, ήταν εκείνος που όταν χρειάστηκε, δήλωσε «παρών» και έθεσε εαυτόν στη διάθεση της διοίκησης για οποιοδήποτε πόστο.
Μπορεί να μην διαχειρίστηκε σωστά τους παίκτες του ρόστερ, μπορεί να αδίκησε κάποιους, μπορεί να μην έκανε και τις καλύτερες δυνατές επιλογές στους ξένους, όμως και μόνο το γεγονός ότι γύρισε για να οδηγήσει την ομάδα στις επιτυχίες στις δυσκολότερες δυνατές συγκυρίες, αμέσως τον μετατρέπουν σε πρωταγωνιστή αυτής της χρονιάς.
Η αποχώρηση του Ντράγκαν Σάκοτα από το τεχνικό τιμ θα είναι η καλύτερη δυνατή απόφαση που θα μπορεί να πάρει ο έμπειρος τεχνικός, αφού είναι προτιμότερο για όλους να φύγει ως νικητής, αφήνοντας ως παρακαταθήκη τα σπουδαία μαθήματα που διδαχθήκαμε τους τελευταίους μήνες.
Η ομάδα συνεχίζει δυναμικά, μακριά από προσωπολατρείες και εσωστρέφεια, γνωρίζοντας ότι τα καλύτερα είναι μπροστά μας. Τιμούμε τους ανθρώπους που αγωνίστηκαν για τη φανέλα με τον Δικέφαλο και στεκόμαστε δίπλα στην προσπάθεια της Βασίλισσας!

ΥΓ: Πάντερ και Χάντερ οι δύο που πρέπει να μείνουν οπωσδήποτε και την επόμενη σεζόν. Η λύση του Ζακ Ράιτ θα ήταν ιδανική για τον «άσο», ενώ ο Τζέιμς παρά τις μέτριες εμφανίσεις μέχρι και τον Γενάρη, το τελευταίο τρίμηνο ήταν από τους κορυφαίους. Μέχρι τις αρχές Ιουνίου ίσως και να έχει «κλείσει» ο νέος προπονητής, τα πάντα ανοικτά για το... γηπεδικό.

ΣΧΟΛΙΑ


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Όνομα

Αγώνες,3796,Απόψεις,36,Αφιερώματα,244,Διοίκηση,561,Ερασιτεχνική ΑΕΚ,56,Μεταγραφές,598,Συνεντεύξεις,731,Antonopoulos,5,apokleistika,14,Basket League,207,Diagonismos,8,Editorial,81,Eurobasket,109,Euroleague,146,Europi,1,Featured,5549,Giannis Sifakis,41,Koriopolis,3,Live Stream,14,Michos,12,NBA,166,Nikos Sifakis blog,1,Transfer Analysis,3,Tsixla,12,
ltr
item
QUEEN68.gr - Η Βασίλισσα παίζει εδώ: Η χρονιά που έληξε νωρίς και το «ευχαριστώ» στον Σάλε!
Η χρονιά που έληξε νωρίς και το «ευχαριστώ» στον Σάλε!
https://1.bp.blogspot.com/-ysrVQX68MAo/WwM02z4TNhI/AAAAAAAAKJQ/_nGrGRYNPkI619BQyuMrxjOUynVaJy8SgCLcBGAs/s320/ananeoseis.png
https://1.bp.blogspot.com/-ysrVQX68MAo/WwM02z4TNhI/AAAAAAAAKJQ/_nGrGRYNPkI619BQyuMrxjOUynVaJy8SgCLcBGAs/s72-c/ananeoseis.png
QUEEN68.gr - Η Βασίλισσα παίζει εδώ
http://www.queen68.gr/2018/05/i-xronia-pou-elikse-noris-kai-to-euxaristo.html
http://www.queen68.gr/
http://www.queen68.gr/
http://www.queen68.gr/2018/05/i-xronia-pou-elikse-noris-kai-to-euxaristo.html
true
8803551756100796746
UTF-8
Φόρτωση όλων των Άρθρων Δεν βρέθηκε κανένα άρθρο ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση Απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε τα όλα ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΘΡΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Δεν βρέθηκε κανένα άρθρο με τα κριτήρια αναζήτησεις σας Πίσω στην Αρχική Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τριτ Τετ Πεμπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάϊος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιάν Φεβ Μαρτ Απρ Μάϊος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπτ Οκτ Νοεμ Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago Πριν από περισσότερο από 5 εβδομάδες Ακόλουθοι Ακολουθήστε Αυτό το περιεχόμενο είναι PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για να ξεκλειδώσετε Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy