/* Custom Cookies Notification Dark */

Η καλή προετοιμασία από το πρωί φαίνεται

Ο Γιάννης Σηφάκης σχολιάζει την επικαιρότητα της Βασίλισσας που βγαίνει με το σταγονόμετρο, αναλύει την έως τώρα προεργασία της διοίκ...Ο Γιάννης Σηφάκης σχολιάζει την επικαιρότητα της Βασίλισσας που βγαίνει με το σταγονόμετρο, αναλύει την έως τώρα προεργασία της διοίκησης για τον νέο προπονητή και συγκρίνει την εφετινή προετοιμασία με τις προηγούμενες.

Η αγωνιστική δράση σε όλη την Ευρώπη έχει ολοκληρωθεί εδώ και λίγο καιρό, οι ρυθμοί είναι λογικό να έχουν πέσει και η μεταγραφολογία έχει αρχίσει δειλά-δειλά να εμφανίζεται στα Μέσα Ενημέρωσης. Όχι όμως στον πλανήτη ΑΕΚ...
Η Βασίλισσα εμφανίζεται ιδιαιτέρως ήρεμη αυτό το καλοκαίρι εκμεταλλευόμενη τη μαγική σκόνη από τις δύο κούπες που προστέθηκαν στην τροπαιοθήκη της και με απόλυτη ψυχραιμία σχεδιάζει την επόμενη ημέρα.
Είναι λογικό να υπάρχουν προσδοκίες για ανάλογη συνέχεια και νέες διακρίσεις, όμως όλα αυτά μπορούν να επιτευχθούν με καλοσχεδιασμένο πλάνο και σωστές αποφάσεις.

Η πρώτη μεταγραφική κίνηση

Επειδή όμως μεταγραφική περίοδος δίχως προσθήκες δεν μπορεί να υπάρξει, η Βασίλισσα έκανε την πρώτη της κίνηση «κλείνοντας» έναν από τους καλύτερους σουτέρ του πρωταθλήματος, τον διεθνή Χάρη Γιαννόπουλο, ο οποίος θα δώσει τις απαραίτητες λύσεις στη θέση «3».
Είναι φυσιολογικό η ΑΕΚ να ξεψαχνίζει την ελληνική αγορά για «ντόπιους» και ταλαντούχους παίκτες, από την ώρα που δεν έχει απεριόριστες θέσεις ξένων και θα πρέπει να διαχειριστεί το συγκεκριμένο ζήτημα όσο το δυνατόν καλύτερα.
Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω κατά πόσο θα αρέσει στους φιλάθλους το γεγονός πως η πρώτη προσθήκη είναι αυτή του Γιαννόπουλου κι όχι ενός ξένου του επιπέδου του Χάρις, αλλά η ουσία είναι αυτή που μετράει περισσότερο.
Και βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε πως και πέρυσι, η ενίσχυση του ρόστερ ξεκίνησε με την υπογραφή του Βασίλη Ξανθόπουλου, ο οποίος αν και δεν έκανε «γκελ», αποδείχθηκε καλή επιλογή στο ροτέισον της θέσης «1».

Επόμενη κίνηση ο προπονητής

Το μεγαλύτερο «φάουλ» της Βασίλισσας είναι το γεγονός πως δεν έχει βρει ακόμη τον εκλεκτό για τον πάγκο της, με τα σενάρια για πρόσληψη του Λούκα Μπάνκι να φουντώνουν όσο οι ημέρες περνούν.
Ο προπονητής είναι αναπόσπαστο κομμάτι του μεταγραφικού σχεδιασμού και δίχως αυτόν, θα πρέπει να αποτελέσει έκπληξη οποιαδήποτε άλλη προσθήκη δίχως την έγκριση από εκείνον.
Βέβαια, όταν μιλάμε για διεθνείς Έλληνες παίκτες, σε καλή ηλικία και στην κατάλληλη τιμή, ίσως και να μπορούν να γίνουν εξαιρέσεις, όπως άλλωστε είναι η περίπτωση του Χάρη Γιαννόπουλου.
Αντίστοιχη κίνηση ίσως πραγματοποιηθεί και για ξένο παίκτη, ειδικά εάν ο Κέβιν Πάντερ αποδεχθεί την πρόταση ανανέωσης που έγινε από την ίδια τη διοίκηση αμέσως μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων της ομάδας, αφού κι ο ίδιος ο παίκτες θεωρεί την ΑΕΚ εξαιρετική επιλογή για την καριέρα του.
Πάντως, δεν μπορούμε να μιλάμε σε αόριστη βάση για πολύ καιρό ακόμη και όπως είναι λογικό, ο ερχομός του νέου κόουτς θα εκκινήσει γρήγορα τις διαδικασίες για τον σχηματισμό του ρόστερ της νέας σεζόν.

Οι προτεραιότητες της Βασίλισσας

Από ‘κει και πέρα, είτε προπονητής είναι ο Μπάνκι είτε όχι, είτε παραμείνει ο Πάντερ τη νέα σεζόν είτε όχι, η ομάδα πρέπει να αποκτήσει τη δική της ταυτότητα και να χαράξει μια νέα ξεκάθαρη πορεία.
Και σημαντικό ρόλο σε αυτό θα παίξει η διατήρηση ενός κορμού ποιοτικών παικτών, αποφεύγοντας μαζικές προσθαφαιρέσεις και τυχόν λάθη στον σχεδιασμό. Οι δοκιμασμένες και επιτυχημένες λύσεις τύπου Χάντερ και Πάντερ πρέπει να αξιοποιηθούν και την εφετινή χρονιά.
Και βέβαια, η παραμονή των Ξανθόπουλου και Καββαδά, από την ώρα που δεν υπάρχουν πολλές αξιόπιστες εναλλακτικές, θα πρέπει να πραγματοποιηθεί άμεσα. Εξάλλου, παίκτες σαν τον Περπέρογλου, τον Μαυροκεφαλίδη και τον Ζήση δύσκολα θα αποδεχθούν να έρθουν στην Ελλάδα και την ΑΕΚ. Μακάρι αλλά δύσκολα...
Δεύτερο στοιχείο αποτελεί η αξιοποίηση των νέων παικτών. Η Ακαδημία της Βασίλισσας έχει πλημμυρίσει τα τελευταία χρόνια από αναξιοποίητο ταλέντο και καλείται ο νέος προπονητής να βρει την κατάλληλη φόρμουλα ώστε όλα τα ταλέντα να αναδείξουν αυτά που διαθέτουν.
Μωραΐτης, Άτιτς, Σκουλίδας και Τσαλμπούρης σε πρώτο επίπεδο, Χατζηδάκης, Ρογκαβόπουλος και Αγραβάνης σε δεύτερο, όλοι τους θα πρέπει να δουλέψουν σκληρά αλλά και να ανταμειφθούν με αγωνιστικό χρόνο και ξεκάθαρους ρόλους.

Η... ανούσια σύγκριση ουσίας

Όλα τα παραπάνω δεν είναι εύκολο να γίνουν από τη μία στιγμή στην άλλη. Θέλει χρόνο, θέλει κόπο, θέλει σωστές επιλογές. Έως σήμερα, η διοίκηση βάδιζε σε χαμηλό τέμπο προσπαθώντας να βρει τον κατάλληλο προπονητή. Αλλά ο καιρός πέρασε και το καμπανάκι είναι έτοιμο να ηχήσει.
Η καθυστέρηση στον καταρτισμό της ομάδας για τη νέα περίοδο μόνο κακό μπορεί να κάνει, αφού η συντριπτική πλειοψηφία των ομάδων έχει ήδη βρει τον προπονητή της επόμενης χρονιάς και οι επιλογές στην αγορά λιγοστεύουν κάθε στιγμή.
Η σύγκριση με προηγούμενες χρονιές δεν ωφελεί και δεν φανερώνει απολύτως τίποτα, αλλά θα έπρεπε να λειτουργήσει ως μάθημα για μία ομάδα που ακόμη χτίζεται κι έχει πολλά ακόμη να μάθει (και πάθει).

Το περσινό καλοκαίρι, ο Σωτήρης Μανωλόπουλος καθυστέρησε να βρει τα πρόσωπα της νέας σεζόν, αφού η καλοκαιρινή περιπέτεια του βίγκαν Κλεάντονι Έρλι και οι υποχρεώσεις του Μάνι Χάρις στην Κίνα πήγαν ολόκληρο τον σχεδιασμό πολύ πίσω.
Θα είναι μεγάλο κρίμα για ακόμη μία σεζόν το οικοδόμημα να στηθεί λάθος, δίχως ξεκάθαρες επιλογές παικτών, με πολλές χρονοτριβές και βιαστικές κινήσεις.
Ακόμη βέβαια δεν έχει χαθεί τίποτα. Χρόνος υπάρχει αρκετός και θα μπορεί να λειτουργήσει υπέρ της Βασίλισσας εφόσον άμεσα «κλείσει» ο προπονητής της ομάδας και υλοποιηθεί ο σχεδιασμός μέσα στον Ιούλιο. Ίσα-ίσα που αυτό θα φανερώσει πως όλο το προηγούμενο διάστημα υπήρξε έντονη προεργασία και πως εφέτος θα δούμε καλύτερη οργάνωση.
Αν όμως δούμε και πάλι τα περσινά σφάλματα, είναι πολύ πιθανό να «τρέχουμε» καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν για μπαλώματα και προχειροδουλειές...

ΣΧΟΛΙΑ


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Όνομα

Αγώνες,3796,Απόψεις,36,Αφιερώματα,244,Διοίκηση,561,Ερασιτεχνική ΑΕΚ,56,Μεταγραφές,598,Συνεντεύξεις,731,Antonopoulos,5,apokleistika,14,Basket League,207,Diagonismos,8,Editorial,81,Eurobasket,109,Euroleague,146,Europi,1,Featured,5549,Giannis Sifakis,41,Koriopolis,3,Live Stream,14,Michos,12,NBA,166,Nikos Sifakis blog,1,Transfer Analysis,3,Tsixla,12,
ltr
item
QUEEN68.gr - Η Βασίλισσα παίζει εδώ: Η καλή προετοιμασία από το πρωί φαίνεται
Η καλή προετοιμασία από το πρωί φαίνεται
https://1.bp.blogspot.com/-LiMyu6iv03M/WzOmTmryVVI/AAAAAAAAKTU/02mpX-T4j7wFMx1T_LpR1LmawgnEbzJYgCLcBGAs/s320/agelo-pao.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-LiMyu6iv03M/WzOmTmryVVI/AAAAAAAAKTU/02mpX-T4j7wFMx1T_LpR1LmawgnEbzJYgCLcBGAs/s72-c/agelo-pao.jpg
QUEEN68.gr - Η Βασίλισσα παίζει εδώ
http://www.queen68.gr/2018/06/i-kali-proetoimasia-apto-proi-fainetai.html
http://www.queen68.gr/
http://www.queen68.gr/
http://www.queen68.gr/2018/06/i-kali-proetoimasia-apto-proi-fainetai.html
true
8803551756100796746
UTF-8
Φόρτωση όλων των Άρθρων Δεν βρέθηκε κανένα άρθρο ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση Απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε τα όλα ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΘΡΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Δεν βρέθηκε κανένα άρθρο με τα κριτήρια αναζήτησεις σας Πίσω στην Αρχική Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τριτ Τετ Πεμπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάϊος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιάν Φεβ Μαρτ Απρ Μάϊος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπτ Οκτ Νοεμ Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago Πριν από περισσότερο από 5 εβδομάδες Ακόλουθοι Ακολουθήστε Αυτό το περιεχόμενο είναι PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για να ξεκλειδώσετε Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy