/* Custom Cookies Notification Dark */

Μπάνκι: «Αν δεν πίστευα ότι θα κατακτούσαμε τίτλους, δεν θα ερχόμουν»

Η ΚΑΕ ΑΕΚ παρουσίασε τον νέο της προπονητή, Λούκα Μπάνκι, ο οποίος μίλησε για την επιτυχημένη σεζόν της ομάδας πέρσι, τους νέους ...


Η ΚΑΕ ΑΕΚ παρουσίασε τον νέο της προπονητή, Λούκα Μπάνκι, ο οποίος μίλησε για την επιτυχημένη σεζόν της ομάδας πέρσι, τους νέους στόχους, αλλά και τις προσθήκες που έχει σκοπό να κάνει για τη στελέχωση του ρόστερ του Δικεφάλου. Μάλιστα μεταξύ άλλων τόνισε ότι εάν δεν πίστευε ότι η ΑΕΚ θα κατακτήσει τίτλους και φέτος θα έμενε σπίτι του.

Ο Ιταλός τεχνικός δήλωσε αρχικά: «Νιώθω πολύ μεγάλη τιμή που βρίσκομαι εδώ και συγκεκριμένα να είμαι πρώτος προπονητής σε ένα τόσο σημαντικό και φιλόδοξο κλαμπ. Ήταν πολύ δύσκολο να αντισταθώ στην πίεση που αισθανόμουν για να ζήσω αυτή την εμπειρία. Μία εμπειρία που μόνο το ελληνικό μπάσκετ μπορεί να δώσει στην Ευρώπη. Κάτι το οποίο καταλαβαίνεις καθημερινά στην Ελλάδα με το πόσο παθιασμένος είναι ο κόσμος.

Από την πρώτη στιγμή που μίλησα με τον Πρόεδρο μέχρι και σήμερα μπορώ να πω ότι έχω καταλάβει ποια είναι η αίσθηση που βγάζει το κλαμπ. Να δούμε αυτό το κλαμπ να βελτιώνεται και να αναβιώνει συνεχώς, κάτι που έχει γίνει με μεγάλη προσπάθεια τα προηγούμενα χρόνια, μέχρι την κατάκτηση των τροπαίων την προηγούμενη χρονιά, κάτι που φάνταζε απίθανο.

Σίγουρα έχουν γίνει κάποιες μεγάλες επενδύσεις , αλλά τα τρόπαια ήταν αποτέλεσμα του οράματος του προέδρου και το πού μπορεί να φτάσει αυτό το κλαμπ. Ήταν αποτέλεσμα καθημερινής δουλειάς των ανθρώπων που ζουν καθημερινά το κλαμπ και της αγάπης των οπαδών της. Το να είσαι μέλος αυτού του κόσμου ήταν ο βασικός λόγος για τον οποίο αποφάσισα να δεχθώ αυτή την πρόταση».

Για τους στόχους της ομάδας, ο νέος τεχνικός της ομάδας τόνισε: «Είναι φανερό ότι δε μπορώ να μιλήσω ξεκάθαρα για στόχους όταν δεν ξέρουμε την δομή του ρόστερ της ομάδας, αλλά η θέληση είναι να ανταποκριθούμε και να είμαστε ανταγωνιστικοί σε όποια διοργάνωση πάρουμε μέρος. Η περσινή κατάκτηση του Champions League μας αναγκάζει να σεβαστούμε τα προγνωστικά που θα μας έχουν στα φαβορί. Το ίδιο ισχύει και για το Κύπελλο Ελλάδος, που η ομάδα έκανε εξαιρετική εμφάνιση. Τέλος υπάρχει το πρωτάθλημα που θέλουμε να τελειώσουμε σε μία θέση που ταιριάζει στο κλαμπ. Να δείξω ξεκάθαρο στόχο είναι δύσκολο, αλλά ουσιαστικά ο στόχος είναι η θέληση να δημιουργήσουμε ένα ανταγωνιστικό σύνολο».

Για την περσινή σεζόν είπε: «Αν σκεφτόμουν την απάντησή μου στην πρόταση της ΑΕΚ έχοντας στο μυαλό μου ότι δε μπορούμε να επαναλάβουμε μια τέτοια χρονιά, θα μέναμε στο σπίτι μας. Αυτό που έκανε ο κόουτς Σάκοτα, το σταφ, η διοίκηση και οι παίκτες είναι κάτι εξαιρετικό. Αλλά πήρα αυτή την απόφαση με βάση ότι μόνο να συνεχίσω με την κατάκτηση των δύο τροπαίων, αλλά να βάλω μία ταυτότητα, μία εμπιστοσύνη και ένα πάθος που πρέπει να βγαίνει από όλες τις πλευρές’.

Για το μπάσκετ που θέλει να παίξει υπογράμμισε: «Σχετικά με το στυλ του παιχνιδιού μου, πάντα προσπαθούσα να παίξω όσο πιο έξυπνο μπάσκετ με τους παίκτες που είχα στην διάθεσή μου. Δεν έχω προσπαθήσει ποτέ η ιδέα μου για το μπάσκετ να ξεπεράσει το ταλέντο των αθλητών μου. Θεωρώ τους αθλητές συνεργάτες μου, οι οποίοι θα με βοηθήσουν να προσεγγίσω ξεχωριστά κάθε αθλητή και οι ίδιοι οι παίκτες είναι αυτοί που μας θα δείξουν ποιοι είναι οι στόχοι και το πώς θα παίξουμε. Σχετικά με τα αποτελέσματα είναι σημαντικό να δημιουργήσουμε ένα στυλ που θα συνεχίσει να παθιάζει τους οπαδούς μας.

Σίγουρα καταλαβαίνω το βάρος των δύο τίτλων, παρόλα αυτά θα ήθελα να σας πείσω για την θετική ενέργεια που μπορούν να δώσουν στην ΑΕΚ αυτά τα τρόπαια. Οι λέξεις που χρησιμοποίησε ο Πρόεδρος πριν την πρώτη συνάντηση έδωσαν ένα όραμα για εμένα. Για να καταλάβετε πόσο ήθελα να είμαι εδώ, η πεποίθηση που είχα ήταν πως σίγουρα ένας προπονητής πρέπει να συνδυάσει αξιοποίηση και φιλοδοξία. Ξέρω ότι είναι δύσκολη διαδικασία, πάνω από όλα για να γίνει σε μικρό χρονικό διάστημα. Η θέλησή μου όμως είναι να δείξω μία κατεύθυνση.

Κάθε μέρα θα ασχολούμαι με το σταφ μου για να το κάνω. Δεν μπορώ να σας πω από τώρα ούτε να υποσχεθώ ότι θα έχουμε αντίστοιχη πορεία, αλλά σίγουρα η προσπάθειά μας θα είναι να πάμε το πρόγραμμα σε μία αυξανόμενη βελτίωση και όπως πολύ σωστά υπογραμίσατε, σε μερικές στιγμές της ιστορίας σου μπορεί να σου φέρει τρόπαιο, σε άλλη αξιοποίηση αθλητών. Αυτό που θέλουμε είναι να ικανοποιήσουμε τις φιλοδοξίες των οπαδών μας και κάθε μέρα να καταλαβαίνουν και να χειροκροτούν την προσπάθεια που κάνουμε στο γήπεδο.

Προφανώς και έχουμε στο μυαλό μας την κατάκτηση τίτλων, όπως έκανε και ο κύριος Αγγελόπουλος από την πρώτη μέρα, χωρίς να ξέρει πότε θα έρθουν τα τρόπαια, αλλά να ξέρεις ότι θα έρθουν. Η σιγουριά είναι ότι η ΑΕΚ θα ξαναρχίσει να κερδίζει, όχι μόνο στα αποτελέσματα, αλλά και σε στυλ παιχνιδιού».

Για το γεγονός ότι υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο απάντησε αστειευόμενος: «Είσαι παντρεμένος; Όταν γνώρισες την γυναίκα σου προγραμμάτισες αμέσως τον γάμο σου;»

Για τις αλλαγές που σκέφτεται να κάνει δήλωσε ανέφερε: «Σίγουρα αυτό που μπορώ να κάνω είναι να μιλήσω για ικανοποίηση για αυτό που έχει πετύχει η ομάδα, αλλά αναγκαστικά θα γίνουν κάποιες αλλαγές, οι οποίες δεν είναι βασισμένες στο τι θέλουμε να αλλάξουμε, αλλά στην ανάγκη να αλλάξουμε. Το ίδιο ισχύει και για το σταφ. Είναι κάτι που δουλεύουμε ώστε να έχω ένα σταφ που θα με βοηθήσει να δουλέψω, για να επιταχύνουμε την διαδικασία ένταξής μου στο περιβάλλον».

Μιλώντας για την παρουσία των Ντέιβιντ Μπλατ και Τσάβι Πασκουάλ στο ελληνικό πρωτάθλημα τόνισε: «Είναι δύσκολο να αντισταθείς στην αίσθηση που αφήνει αυτή η χώρα. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι εδώ όλοι μιλάνε για την πίεση που υπάρχει στο ελληνικό μπάσκετ. Εγώ θέλω να μιλήσω για την ευχαρίστηση και την ευθυμία που προσφέρει αυτό το περιβάλλον για να δίνεις τον καλύτερο εαυτό σου. Έχω μεγάλη επιθυμία και όρεξη να μπω σε αυτό το πρωτάθλημα και να ανταποκριθώ.

Το γεγονός ότι οι προπονητές του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού έχουν πολλούς τίτλους και έχουν την δυνατότητα να κερδίσουν την Ευρωλίγκα και στην περίπτωση του Μπλατ πρωτάθλημα του ΝΒΑ, όλα αυτά είναι κίνητρο για να ανταγωνιστείς τέτοιους προπονητές, αλλά όχι το μοναδικό κίνητρο. ΑΕΚ, Ολυμπιακος και Παναθηναϊκός έχουν ευρωπαϊκή ισχύ και το δείχνει η ιστορία τους, αλλά αυτό είναι ένα πρωτάθλημα που αξιοποιεί τους γηγενείς αθλητές και ομάδες, πάντως σίγουρα πρέπει να σκεφτείτε ότι αυτοί οι προπονητές θα δώσουν στην Ευρώπη την προβολή που αξίζει στο πρωτάθλημα. Η καλή δουλειά που κάνουν οι Έλληνες προπονητές φαίνεται και από τα αποτελέσματά τους όταν εργάζονται στο εξωτερικό, κάτι που είναι κοινώς αποδεκτό.

Καταλαβαίνω ότι με περιγράφουν ως δουλευταρά, αλλά όλοι είναι δουλευταράδες. Το μπάσκετ όπως είναι δομημένο με 2 ή 3 διοργανώσεις, αυτό σε αναγκάζει να δεχθείς ένα γεμάτο πρόγραμμα. Σκεφτείτε την Ευρωλίγκα, όπου μπορεί να παίξεις 80 παιχνίδια, κάτι που παίρνει ενέργεια και χρόνο για να δείξεις στους παίκτες και τους συνεργάτες σου να δίνουν τα πάντα κάθε μέρα».

Για το τι λείπει από την ΑΕΚ ανέφερε: «Δεν θα ήθελα να πω τι λείπει από την ΑΕΚ ή άλλες ομάδες για να σπάσουν το δίπολο. Θα μιλήσω για εμάς. Για εμάς υπάρχει μία δεδομένη διαφορά στο μπάτζετ και άρα στις επιλογές παικτών και τα όργανα που θα δουλέψουμε. Άρα πρέπει να είμαστε πιο δημιουργικοί και να φτιάξουμε ένα ρόστερ και στυλ παιχνιδιού που θα μπορεί να είναι ανταγωνιστικό. Και βλέπω σε πολλές ομάδες αυτού του πρωταθλήματος αυτή την προσπάθεια. Αλλά το αν έχεις παίξει τελικό απέναντι σε ένα από τα δύο φαβορί για το πρωτάθλημα δεν σημαίνει ότι δεν έχεις πιθανότητες. Δεν το ονειρευόμαστε, αλλά πολλοί ξέρουν ότι υπάρχουν ομάδες έτοιμες να μας δώσουν ένα μάθημα».

Για το αν θα εξετάσει την ιταλική αγορά τόνισε: «Σίγουρα η ιταλική αγορά είναι μία αγορά που γνωρίζω και αυτή τη χρονιά λόγω της δουλειάς μου μπορούσα να τσεκάρω από κοντά την αξία κάποιων αθλητών. Θέλουμε να φτιάξουμε ένα ρόστερ που θα βασίζεται στο ταλέντο, θα έχει εμπιστοσύνη, εμπειρία αλλά και νεανικότητα. Δεν μπορείς να έχεις μία μόνο συγκεκριμένη θεώρηση και να εστιάζεις σε μία διοργάνωση. Σίγουρα όμως είναι σημαντικό να δω την αγορά που γνωρίζω. Έχω αρκετά καλή γνώση της αγοράς, αλλά οι συνεργάτες μου θα με βοηθήσουν να βρούμε ακόμα καλύτερους παίκτες».

Τέλος, για το θέμα της αξιοποίησης των νεαρών παικτών υποστήριξε: «Από την εμπειρία μου η αξιοποίηση ενός νέου αθλητή πρέπει να περάσει από προγραμματισμό. Πιο συγκεκριμένα, η βελτίωση ενός υποσχόμενου αθλητή εξαρτάται με το πόσο καλός είναι και με την θέλησή του. Έχει να κάνει με το πόσο το κλαμπ είναι σε κατάσταση να δημιουργήσει τις συνθήκες ώστε να έχει την ευκαιρία και να μπορέσει να την πιάσει από τα μαλλιά.

Από την άλλη η πορεία ενός νέου αθλητή ώστε να αξιοποιηθεί μπορεί να μην έχει στάδια, αλλά να δυναμώσουν οι ίδιοι. Για παράδειγμα αν χάσεις έναν σημαντικό παίκτη το να δώσεις την ευκαιρία σε έναν αθλητή θέλει δύναμη. Από την ανάλυση που έχει γίνει για κάποιους τέτοιους νέους αθλητές και από την ιδέα που έχουμε για την ομάδα που θέλουμε να φτιάξουμε, θα δημιουργηθούν τα σχέδια και οι προϋποθέσεις να αξιοποιήσουμε νέους αθλητές. Πρέπει να έχουμε και την βοήθεια από όλους στις στιγμές που θα πρέπει να δημιουργήσουμε μέσα από δυσκολίες, αλλά πιστεύω ότι το βασικό για να ανταποκριθεί ένας αθλητής σε αυτό το επίπεδο είναι οι ικανότητές του και η θέλησή του».

                                       

Ο Γιώργος Χήνας αρχικά είπε: «Θα ήθελα κι εγώ να σας ευχαριστήσω που είστε εδώ και να καλοσωρίσω τον νέο κόουτς. Περνάμε σε μια νέα εποχή. Να ευχαριστήσουμε και τον κόουτς Σάκοτα για όσα προσέφερε στην ομάδα, που δεν είναι μόνο οι τίτλοι. Εύχομαι ό,τι καλύτερο στον Λούκα Μπάνκι.

Δεν μπορούμε να πούμε τους στόχους, αφού δεν γνωρίζουμε τους στόχους. Η πραγματοποίηση αυτών κρίνει το αν πέτυχε ένας προπονητής. Δεν μπορείς να έχεις τον ίδιο στόχο σε κάθε διοργάνωση. Θέλουμε διαφορετική εικόνα στο πρωτάθλημα και οι παίκτες να καταλαβαίνουν που έρχονται να παίξουν. Να τους βλέπουμε να δίνουν τα πάντα. Με καλή επιλογή αθλητών, θα έρθουν οι επιτυχίες. Είναι σημαντική η καλή αγωνιστική εικόνα, αλλά και η γενική».

Ο Γιώργος Νικολάου από την πλευρά του ανέφερε: «Με την ευκαιρία της παρουσίασης να σας ευχαριστήσω για τη συμβολή σας στη χρονιά που τελείωσε, είχατε συμμετοχή στο να βελτιωθούν καταστάσεις και η ΑΕΚ να φτάσει στις επιτυχίες της. Σήμερα εγκαινιάζουμε τη νέα αγωνιστική περίοδο που ελπίζουμε να στεφθεί με επιτυχία ξανά. Η χρονιά ανήκει στον νέο προπονητή μας και ειδικά η σημερινή ημέρα».

ΣΧΟΛΙΑ


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Όνομα

Αγώνες,4000,Απόψεις,38,Αφιερώματα,244,Διοίκηση,563,Ερασιτεχνική ΑΕΚ,60,Μεταγραφές,620,Συνεντεύξεις,755,Antonopoulos,5,apokleistika,16,Basket League,211,Diagonismos,8,Editorial,82,Eurobasket,110,Euroleague,146,Europi,1,Featured,5757,Giannis Sifakis,45,Koriopolis,3,Live Stream,14,Michos,12,NBA,166,Nikos Sifakis blog,1,Transfer Analysis,3,Tsixla,13,
ltr
item
QUEEN68.gr - Η Βασίλισσα παίζει εδώ: Μπάνκι: «Αν δεν πίστευα ότι θα κατακτούσαμε τίτλους, δεν θα ερχόμουν»
Μπάνκι: «Αν δεν πίστευα ότι θα κατακτούσαμε τίτλους, δεν θα ερχόμουν»
https://4.bp.blogspot.com/-7y0mR0O1rNY/Wz4cBNmv5eI/AAAAAAAAHxk/fcRqOrrS-a4JuNtbE8FcVx_DRBzjEwOGQCLcBGAs/s320/%25CE%25A3%25CF%2584%25CE%25B9%25CE%25B3%25CE%25BC%25CE%25B9%25CE%25BF%25CC%2581%25CF%2584%25CF%2585%25CF%2580%25CE%25BF%2B2018-07-05%252C%2B4.23.40%2B%25CE%25BC%25CE%25BC.png
https://4.bp.blogspot.com/-7y0mR0O1rNY/Wz4cBNmv5eI/AAAAAAAAHxk/fcRqOrrS-a4JuNtbE8FcVx_DRBzjEwOGQCLcBGAs/s72-c/%25CE%25A3%25CF%2584%25CE%25B9%25CE%25B3%25CE%25BC%25CE%25B9%25CE%25BF%25CC%2581%25CF%2584%25CF%2585%25CF%2580%25CE%25BF%2B2018-07-05%252C%2B4.23.40%2B%25CE%25BC%25CE%25BC.png
QUEEN68.gr - Η Βασίλισσα παίζει εδώ
http://www.queen68.gr/2018/07/Mpanki-an-den-piseva-stin-omada-den-tha-erxomoun.html
http://www.queen68.gr/
http://www.queen68.gr/
http://www.queen68.gr/2018/07/Mpanki-an-den-piseva-stin-omada-den-tha-erxomoun.html
true
8803551756100796746
UTF-8
Φόρτωση όλων των Άρθρων Δεν βρέθηκε κανένα άρθρο ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση Απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε τα όλα ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΘΡΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Δεν βρέθηκε κανένα άρθρο με τα κριτήρια αναζήτησεις σας Πίσω στην Αρχική Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τριτ Τετ Πεμπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάϊος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιάν Φεβ Μαρτ Απρ Μάϊος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπτ Οκτ Νοεμ Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago Πριν από περισσότερο από 5 εβδομάδες Ακόλουθοι Ακολουθήστε Αυτό το περιεχόμενο είναι PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για να ξεκλειδώσετε Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy